Planeta se divi bosanskim vanzemljcima

tačno.net
Autor/ica 23.3.2013. u 09:41

Planeta se divi  bosanskim vanzemljcima

BOSNA I HERCEGOVINA pobijedila je Grčku s 3:1 u jednoj od odlučujućih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Sjajnu utakmicu odigrali su izabranici Safeta Sušića. Već od prve minute dali su do znanja Grcima što ih čeka u Zenici.

“Kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi. Nije baš Zenica “turistička meka””, rekao je jednom veliki Ivica Osim i izgleda da nije pogriješio jer su Grci na zeničkom travnjaku izgledali bezvoljno.

Grčka pala iz svog najjačeg oružja – prekida

Već u petoj minuti prva velika prilika za domaću momčad. Zvjezdan Misimović je izveo korner, a Ognjen Vranješ glavom pucao točno u grčkog vratara Karnezisa. Sljedeći je pokušao Edin Džeko, ponovno brani Orestis Karnezis.

Zenica je eksplodirala u 31. minuti. Misimović je centrirao iz slobodnjaka, a Džeko maestralno pogodio glavom između dvojice grčkih braniča.

Navijači nisu ni prestali sa slavljem, a već su se ponovno radovali. Mensur Mujdža je probio po desnoj strani i izborio jedanaesterac. Loptu je uzeo Misimović i loše opucao. Karnezis je obranio, a Vedad Ibišević uz dosta sreće odbijenu loptu pospremio u mrežu.

Sedam minuta u drugom poluvremenu trebalo je Džeki da ponovno obraduje navijače. Misimović je ponovno ubacio, a Džeko glavom matirao Karnezisa.

Do kraja susreta Grci su, ipak, stigli do jednog gola. Theofanis Gekas je svladao Begovića u 92. minuti.

Misimović je još jednom pokazao klasu iako je na početku godine potpisao za kineski Guizhou Renhe. Miske je driblinzima izluđivao Grke, a njegove precizno upućene lopte u mrežu je pospremao Džeko, koji je još jednom pokazao da najbolje igra kada je najpotrebnije. Zanimljivo da je Grčka dva gola primila iz prekida, svog najjačeg oružja.

Bosna i Hercegovina je vodeća momčad u skupini G i nikad bliže plasmanu na jedno veliko natjecanje. Ima tri boda više od drugoplasirane Grčke. Sušićevoj momčadi ide u prilog i neočekivani remi Slovačke na domaćem terenu protiv Litvanije.

“Ni Zeus im nije pomogao”, bio je samo jedan od euforičnih komentara navijača koji se spremaju na slavlje širom Bosne i Hercegovine.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 23.3.2013. u 09:41