Pobjeda Igokee u ULEB Eurocupu: Jorović i Gipson junaci drame u Laktašima

tačno.net
Autor/ica 21.11.2013. u 09:56

Pobjeda Igokee u ULEB Eurocupu: Jorović i Gipson junaci drame u Laktašima

Košarkaši Igokee iz Aleksandrovca sinoć su u dvorani u Laktašima u šestom kolu ULEB Eurocupa grupe “E” poslije dva produžetka, odnosno 50 minuta paklenog tempa i bespoštedne borbe pobijedili Pinar Karsiyakaju, rezultatom 110:98.  

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine i prvoplasirani tim NLB lige iz ligaškog dijela prošle sezone tako je ostvario drugi ovosezonski trijumf i ostao u konkurenciji za prva tri mjesta u grupi koja vode u nastavak takmičenja.

Pinar Karsiyaka sada ima skor od četiri trijumfa i dva poraza sa dobrim izgledima da bude učesnik naredne faze ULEB Eurocupa.Prva četvrtina pripala je Aleksandrovčanima minimalnom prednošću – 18:17. Briljirao je Branko Jorović sa devet poena, a turski tim u igri držali su Lyons (7) i Dixon (6).Početak drugog perioda pripao je domaćima, koji najprije odlaze na pet poena prednosti, dok su četiri minuta do poluvremena vodili 29:22. Međutim, gosti ponajviše odličnoj igri Estebana Batiste, te trojkama Jon Dieblera i Yunusa Sonsirma vraćaju se u igru i u 19. minutu preokreću rezultat u svoju korist – 33:34.

Prije odlaska na poluvrijeme pogodio je Siniša Štemberger, pa su popularno zvani “Igosi“ i nakon pola meča imali pola poena više u odnosu na ekipu iz Izmira. Turci su se “raspucali” u trećoj četvrtini. Postigli su šest trojki za pet minuta, dobro igrali odbranu. Na semaforu je zbog toga u 28. minutu pisalo 47:56 u korist Pinar Karsiyaka. “Zeleni” su u posljednjih deset minuta utakmice ušli za dobitkom od jedanaest poena (50:61).

U zadnjem periodu igre Igokea se “budi iz sna” u kojem je bila u trećoj četvrtini utakmice. Igrao se 35. minut kada Jorović ubacuje trojku i bh. tim dolazi na samo četiri poena zaostatka – 61:65. Uzvraća Batista, pa gosti idu opet na plus sedam – 69:62.

Bespoštednom borbom, ofanzivnim skokovima i poenima “bijeli” su ušli u triler završnicu. Nemanja Gordić, reprezentativac BiH ide na polaganje osam sekundi do kraja. Postiže poene za 74:74 uz erupciju oduševljenja oko 1.000 navijača. Karsiyaka ne koristi posljednji napad i meč odlazi u produžetke.I u produžetku brojna uzbuđenja. Pri rezultatu 84:85 Štemberger promašuje šut iza linije 6,25 metara od koša, pa turska ekipa poentira u idućem napadu preko Dixona iz slobodnih bacanja.

Činilo se da je to kraj. Ali? Nije tako mislio Jorović koji ubacuje “tricu” i osam sekundi do kraja produžetka opet je egal – 87:87.U drugom produžetku sjajni Gipson i Jorović odlučili su da utakmica, napokon, završi. Uz Gipsonova tri i Jorovićeva dva dalekometna pogotka drama je okončana. Na koncu tim iz BiH slavio je rezultatom 110:98.

Najefikasniji pojedinci izvanrednog susreta bili su Jorović i Batista sa po 27 poena, javio je novinar Anadolije.

tačno.net
Autor/ica 21.11.2013. u 09:56