Početak priprema FK Sarajeva

Predrag Blagovčanin
Autor/ica 10.1.2013. u 14:43

Početak priprema FK Sarajeva

Na današnjoj press konferenciji  trener Sarajeva, Dragan Jović je izvršio prozivku igrača te predstavio trenutno najveće pojačanje, veznog igrača Amera Osmanagića. Prema Jovićevim riječima, svojevremeno igrač Veleža, Osmanagić može zamijeniti Saida Husejinovića, koji je u zimskom prelaznom roku pojačao redove zagrebačkog Dinama.

“Mjesto na kojem igra Osmanagić je ostalo upražnjeno nakon odlaska Husejinovića i mi smo tražili njegovu zamjenu dok je on još bio u klubu. Sigurni smo da će Amer opravdati naše povjerenje. Pored Osmanagića tu je i nekoliko naših juniora dok Salčinović danas neće biti na prozivci obzirom da mu dokumentacija još nije završena. Sutra bi sva papirologija trebala bit završena i on će se pojaviti na treningu. U kontaktu smo sa 4-5 kvalitetnih igrača i siguran sam da ćemo na proljeće biti bolji nego što smo bili jesenas. To ne govorim napamet, ali nećemo u javnost izlaziti sa imenima dok se sve ne završi. Mislim da ćete u naredna dva dana biti informisani o tome”.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo se osvrnuo i na odlazak Zorana Beloševića iz kluba.

“Belošević je izrazio želju da nakon isteka ugovora karijeru nastavi u inostranstvu. Ispoštovali smo to maksimalno, a u isto vrijeme smo gledali i sebe. Jučer nam je poslao poruku, zahvalio se na saradnji i poželio mnogo sreće klubu”.

Na današnjoj prozivci treneru FK Sarajeva odazvala su se  24 od 25 igrača, dok je Ivan Tatomirović bio opravdano odsutan i uskoro bi se trebao priključiti saigračima.

Spisak igrača: Abdihožić, Ademović, Bandović, Čizmić, Čomor, Dupovac, Hadžić, Faris Handžić, Mijušković, osmanagić, Plakalo, Radovac, Sesar, Suljić, Šehović, Šunjevarić, Tadejević, Torlak, Zlatković, Čiva, Muharemović, Alem Plakalo, Račić.

Foto: P.B.

Predrag Blagovčanin
Autor/ica 10.1.2013. u 14:43