Počinje euforija pred utakmicu Zmajeva s Belgijom: Grupa navijača otputovala u Brisel

tačno.net
Autor/ica 2.9.2015. u 09:35

Počinje euforija pred utakmicu Zmajeva s Belgijom: Grupa navijača otputovala u Brisel

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo jutros je čarter letom u Brisel otputovala grupa bh. navijača koji će bodriti reprezentaciju BiH na utakmici protiv Belgije koja se igra u četvrtak u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. U izjavama za portal Klix.ba uoči polaska, navijači su izrazili optimizam.

Grupa od 150 navijača je čarter letom u Brisel otputovala u 8:30 sati, a u Belgiju će stići u podne. Navijači su iz BiH na utakmicu također krenuli privatnim vozilima, a u Belgiju će na dan utakmice stići i veći broj bh. navijača koji žive u dijaspori. Jasno je da će naši Zmajevi na Stadionu King Baudouin (Stade Roi Baudouin) imati veliku podršku u veoma važnoj utakmici protiv Belgijanaca.

Prijateljice Džana Torlaković, Džana Sijamić, Minja Ćehajić i Ajla Torlaković će bodriti Zmajeve s tribina stadiona u Briselu.

“Pratim sve utakmice, bila sam na svakoj u prošlim i u ovim kvalifikacijama, ali nažalost na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nisam bila. U Belgiji očekujem pobjedu koja nam je itekako potrebna. Raduje me što Edin Džeko i Miralem Pjanić besprijekorno funkcionišu u Romi. Također, odbrana je stabilna, nikad stabilnija sa Spahićem koji se vratio u reprezentaciju. Vjerujem da ćemo se plasirati na Euro”, izjavila je Torlaković.

Dvojica braće Muris i Haris Mujanić u Brisel putuju s prijateljem Emirom Bećirovićem.

“Prije svega, nadamo se pobjedi, ali će trebati sreće. Prognoziram da će biit 2:1 za nas. Drago mi je što su se Džeko i Pjanić povezali, jer se vraćamo na ono vrijeme kad je Edin sjajno igrao sa Zvjezdanom Misimovićem. Nadam se plasmanu na Euro na kraju kvalifikacija”, rekao je Muris.

BiH je trenutno na petom mjestu u grupi B sa osam bodova iz šest utakmica, dok su Belgijanci drugi na tabeli sa 11 bodova, tri manje od vodećeg Velsa.

Utakmica Belgija – BiH se igra u četvrtak od 20:45 sati.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 2.9.2015. u 09:35