Počinje U17 Svjetsko prvenstvo u košarci: Amerikanci prvi favoriti, Musa i društvo se nadaju medalji

tačno.net
Autor 23.6.2016. u 08:46

Počinje U17 Svjetsko prvenstvo u košarci: Amerikanci prvi favoriti, Musa i društvo se nadaju medalji

Uz aktuelnog pobjednika američkog prvenstva glavni favoriti za medalje su prvaci Okeanije Australci, koji su bili drugi na dva prethodna prvenstva te tri evropske selekcije – Francuska, Španija i naša reprezentacija koja na U17 Mundobasket dolazi kao evropski prvak.

Na turniru će učestvovati i Egipat (afrički prvak), Mali, Južna Koreja (azijski prvak), Kineski Tajpeh, Kina, Kanada, Argentina, Dominikanska Republika, Litvanija, Turska, Francuska i Finska.

Za reprezentaciju BiH će nastupati Adi Alikadić, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Drago Cvitanović, Miladin Vlačić, Amer Barukčija, Lazar Mutić, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Emir Bačvić i Džanan Musa.

Naša selekcija je smještena u grupu D zajedno s Francuskom, Južnom Korejom i Dominikanskom Republikom, protiv koje otvaramo prvenstvo u 11:30 sati.

Raspored utakmica grupe D:

23. juni: BiH – Dominikanska Republika (11:30 sati)
25. juni: BiH – Francuska (16:30 sati)
26. juni: BiH – Južna Koreja (21:00 sati)

U osminu finala, koja je na rasporedu 28. juna, prolaze sve reprezentacije iz četiri grupe, a protivnik našoj selekciji bit će jedna od ekipa iz grupe C koju čine Australija, Finska, Kina i Kanada (1C – 4D, 2C – 3D, 3C – 2D, 4C – 1D).

Sistem takmičenja

Sistem takmičenja

Utakmice za plasman ekipa koje izgube u osmini finala su dan kasnije, a četvrtfinale je na programu 30. juna.

Polufinale je 1. jula, a finale i utakmica za treće mjesto 3. jula.

tačno.net
Autor 23.6.2016. u 08:46