Podaci o Schumacherovom zdravlju ponuđeni medijima za 50.000 eura

tačno.net
Autor/ica 24.6.2014. u 12:27

Podaci o Schumacherovom zdravlju ponuđeni medijima za 50.000 eura

“Obraćam se medijima sa porukom da ne kupuju i objavljuju detalje tih dokumenata. Učinit ćemo sve da se suprotstavimo ovom krivičnom djelu, odnosno tužit ćemo svakoga tko bude objavio ove dokumente”, rekla je Schumacherova glasnogovornica

Zdravstveni karton sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli Michaela Schumachera , koji se nedavno nakon šest mjeseci probudio iz kome u kojoj je bio zbog teške ozljede glave, ukraden je i bio je ponuđen medijima za 50.000 eura, piše u utorak “Bild”.

Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm je izjavila kako je dokumentacija nuđena francuskim, njemačkim i britanskim medijima pozivajući ih da nikako ne objavljuju pojedinosti o stanju njemačkog vozača.

“Obraćam se medijima sa porukom da ne kupuju i objavljuju detalje tih dokumenata. Učinit ćemo sve da se suprotstavimo ovom krivičnom djelu, odnosno tužit ćemo svakoga tko bude objavio ove dokumente”, rekla je Kehm.

Schumacher je u prosincu prošle godine teško ozlijedio glavu u francuskom skijalištu Meribel gdje je bio sa svojim sinom. Odmah je prebačen u bolnicu u Grenobleu gdje je stavljen u umjetno izazvanu komu.

Iz stanja kome probuđen je 16. lipnja kada je prebačen na privatnu kliniku za rehabilitaciju u Lausannei.

Bolnica u Grenobleu u kojoj se šest mjeseci liječio Michael Schumacher, podnijela je tužbu zbog krađe zdravstvenog kartona bivšeg vozača Formule 1, rečeno je u ponedjeljak iz policijskog izvora.

Tužba je podnesena prošlog tjedna nakon premještaja 45-godišnjeg njemačkog bivšeg asa u bolnicu u Lausannei.

Glasnogovornica Michaela Schumachera Sabine Kehm upozorila je u ponedjeljak u priopćenju da su i “kupovina i objavljivanje takvog dokumenta zabranjeni”.

“Podaci iz zdravstvenog kartona strogo su povjerljivi i ne smiju biti objavljeni u javnosti”, ističe ona u priopćenju, dodajući da će se podići tužba svaki put kad neki medij objavi taj dokument.

“Unatrag nekoliko dana dokument je ponuđen nekim predstavnicima medija u zamjenu za novčanu naknadu”, piše u priopćenju.

“Ne znamo je li se riječ o autentičnom dokumentu. Činjenica je da je dokument ukraden. Vlasti zadužene za istragu su obaviještene”, rekla je ona.

Dnevnik Dauphine Libere na internetskoj je stranici objavio da su švicarski odvjetnici obitelji Schumacher također podnijeli tužbu.

novilist.hr

tačno.net
Autor/ica 24.6.2014. u 12:27