Pogba ili Pjanić, pitanje je sad

tačno.net
Autor 12.3.2014. u 10:50

Pogba ili Pjanić, pitanje je sad

Priprema se burno ljeto na Parku Prinčeva. Iako bogati Parižani na prvi pogled imaju i više nego odličan tim, Nasser Al-Khelaifi ne planira prestati sa dovođenjem najboljih igrača na svijetu, pa je tako već poznata lista želja Laurenta Blanca.

Prva želja Paris Saint-Germaina je Paul Pogba. Al-Khelaifi je već vodio neformalne pregovore sa Andreom Agnellijem, kao i sa Minom Raiolom, koji je menadžer 20-godišnjem Francuzu. Međutim, Juventus ne planira ulaziti u ozbiljne pregovore ukoliko PSG nije spreman ponuditi najmanje 60 miliona eura.

Zbog Pogbine cijene, Parižani su alternativu pronašli u Miralemu Pjaniću. Rođeni Zvorničanin je u pregovorima oko produženja ugovora sa Romom, ali bi u Parizu mogao zarađivati 4 miliona eura, nasuprot 3, koliko mu nudi Vučica iz Rima. Ako i produži ugovor, odlazak ovog ljeta nije nemoguć, ali će biti dosta umanjen nedavnom povredom Kevina Strootmana, zbog koje će Holanđanin biti odsutan bar devet mjeseci.

Što se tiče ostatka želja, Blanc želi pojačati odbranu i krilne pozicije, a spominju se Mehdi Benatia, saigrač Pjanića u Romi, Mangala i David Luiz, dok na krilu želi vidjeti Edena Hazarda ili Pedra. Klub će najvjerovatnije napustiti Ezequiel Lavezzi, Javier Pastore (moguće kao dio transfera Pjanića) i Alex.

sport.ba

tačno.net
Autor 12.3.2014. u 10:50

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija