Pogledajte u kakvom je haosu okončano grčko prvenstvo

tačno.net
Autor/ica 13.6.2013. u 07:10

Pogledajte u kakvom je haosu okončano grčko prvenstvo

Treći meč finalne serije grčke lige između velikih rivala Olimpyakosa i Panathinaikosa prekinut je zbog divljanja domaćih navijača.

Pobjeda je dodeljena PAO-u.

Minut i po prije kraja, pri vodstvu PAO 76:72, a napadu Olympiakosa, domaći navijači počeli su da gađaju igrače rivala bakljama, stolicama i tipovskim udarima.

Gosti su se u prvi mah samo odmakli od klupe, ali su ubrzo u trku preskačući reklame i stolove pobjegli u svlačionicu. Nakon više od sat vremena meč je registrovan u korist PAO koji je osvojio 33. titulu.

Sudije i delegat meča su prvo najavile nastavak utakmice samo ukoliko se tribine isprazne, ali navijači Olympiakosa su odbijali da izađu.

Molili su ih i igrači i čelnici kluba, ali su oni samo sarkastično aplaudirali kada je spiker saopštio da meč neće biti nastavljen.

Nakon pola sata neizvjesnosti, igrači Olympiakosa su se vratili na parket, ali njihovi rivali su ostali i svlačionici.

Oko 100 navijača domaćeg tima je odbijalo da napusti tribine, pa je meč i definitivno prekinut, a pobjeda dodijeljena gostima.

“Zeleni” su tako počistili najvećeg rivala sa 3-0 u finalnoj seriji i osvojili 14. šampionsku titulu u posljednjih 15 godina.

Olympiakos, dvostruki uzastopni šampion Evrope, je tek prošle sezone uspio da okonča dominaciju najvećeg rivala, očigledno samo na kratko.

 

 

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 13.6.2013. u 07:10