Poraz Srbije u posljednjoj sekundi, Hrvatska do nove pobjede

tačno.net
Autor/ica 18.1.2013. u 08:21

Poraz Srbije u posljednjoj sekundi, Hrvatska do nove pobjede

Rukometaši Srbije doživjeli su prvi poraz  na Svjetskom prvenstvu u Španiji. U posljednjoj sekundi utakmice poraženi su od Poljske.
Poljska je u dramatičnoj završnici s 25:24 porazila Srbiju, koja je od početka utakmice držala prednost, ali kako se bližio kraj utakmice, Poljaci su se sve više rezultatski približavali.
Srbija u narednom susretu igra protiv vodeće Slovenije, dok će Poljaci imati lakši posao protiv posljednjeplasirane Južne Koreje.
Momir Ilić je s devet golova predvodio Srbiju, dok je četiri gola postigao Prodanović.  Na drugoj strani Jurečki je nabio najbolji sa sedam golova, dok je Orzenovski pogađao pet puta.
Hrvatska reprezentacija savladala je reprezentacijui  Egiptam rezultatom 24:20. Za Hrvatsku briljirao je golman Mirko Alilović s 15 odbrana. Najefikasniji igrači, sa po četiri gola, bili su Ivan Čupić, Manuel Štrlek i Kopljar. Kod Egipćana Ahmed Mostafa je bio bolji od svih ostalih sa osam golova, dok je Mohamed Mamdouh postigao pet golova.
Hrvatska će se za prvo mjesto boriti protiv domaćina Španije u posljednjem kolu. Obje reprezentacije imaju po maksimalni učinak od četiri pobjede.
tačno.net
Autor/ica 18.1.2013. u 08:21