Porto osvojio Europsku ligu

Autor 18.5.2011. u 13:59

Porto  osvojio Europsku ligu

Europske lige su pogotkom Falcaa svladali Bragu rezultatom 1:0

U lokalnom derbiju portugalskog sjevera Braga nije uspjela sačuvati mrežu. Neugodna momčad, koja je gomilu važnih utakmica ove sezone dobila rezultatom 1:0, prva je zaprijetila preko Custodia i stala. Elton je nogom skinuo zicer čovjeku koji je u polufinalu srušio Benficu, i Porto je zagospodario terenom.

Ipak, ljubitelji lijepog nogometa ostali su ‘žedni’. Porto nije pokazao svoj prepoznatljivi sitni pas, Boas je postavio strpljivu strategiju koja jse zasnivala na zatvaranju pristupa Eltonu i čekanju pogreške.

Nakon prilično nesadržajnog prvog dijela, greška crvenih došla je u 44. minuti. Lopta je stigla na glavu ubojitog Falcaa, i Kolumbijac nije pogriješio. Najbolji strijelac jednog europskog kupa svih vremena ove sezone zabija kao na traci. Bio mu je to 18. gol u natjecanju, pokazat će se i presudni.

Braga je u nastavku uspostavila kontrolu lopte, no nisu bili dovoljno opasni i Porto je bez pretjeranog grča sačekao posljendji zvižduk, nakon kojeg su proslavili četvrti europski naslov u karijeri. 1987. postali su europski prvaci, 2003 uzeli Kup Uefa, godinu kasnije Ligu prvaka i sada ponovno slave.

U nedjelju Porto igra finale portugalskog kupa i svlada li Vitoriu Guimaraes, uzet će tri titule u jednoj sezoni.

Autor 18.5.2011. u 13:59

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija