Portugalac Sanches optužen da je lažirao godine

tačno.net
Autor/ica 4.7.2016. u 11:27

Portugalac Sanches optužen da je lažirao godine

Renato Sanches je fudbaler koji je oduševio na ovogodišnjem Euru, a Bayern iz Minhena je napravio pravi potez budući da je ovog 18-godišnjaka angažovao prije prvenstva Evrope, te tako napravio veliki posao.
Ipak, on je sada na udaru, prvenstveno predsjednika Sportinga, velikog rivala Benfice, Bruna de Carvalha koji je poručio da je Sanches lažirao godine.

To je ostavilo utisak i na mladog igrača koji je u razgovoru za portugalske medije poručio sljedeće:

”Mnogi ljudi ne poštuju Benficu i mene sa tim pričama. Svi imamo društvene mreže, TV u kući i čujemo svakodnevno te priče i to mora utjecati na nas. Ja sam odrastao u Portugalu i bio sam deset godina u Benfici, kako ću onda biti 25-godišnjak?”, upitao se Renato Sanches.

Kada su novine Jornal de Noticias provele istragu u vezi sa igračevim godištem, ustanovljeno je da on nije bio registrovan sve do 2002. godine, a to je pet godina poslije njegovog rođenja, a kasna ”registracija” je uslovljena time što su mu se roditelji razveli, te je njegov otac emigrirao u Francusku, svega pet mjeseci poslije njegovog rođenja i potom se pet godina poslije vratio u Portugal.

 Podsjećamo da je također, probleme sa godinama imao i Joseph Minala, mladi fudbaler Lazija kojega su optuživali da je stariji od onoga što se predstavlja.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 4.7.2016. u 11:27