Povjesni rekord: Messi je najbolji strijelac Lige prvaka!

tačno.net
Autor/ica 26.11.2014. u 11:04

Povjesni rekord: Messi je najbolji strijelac Lige prvaka!

LIONEL MESSI novi je rekorder Lige prvaka po broju pogodaka u tom natjecanju! U utakmici 5. kola skupine ciparskom APOEL-u zabio je tri gola u pobjedi 0:4 za ukupno 74 pogotka u najjačem klupskom nogometnom natjecanju.

Time je Argentinac pretekao Raula Gonzaleza koji je posljednjih godina držao rekord sa 71 golom.

Suarez zabio prvi gol u dresu Barcelone

Barcelona je na Cipru povela golom Luisa Suareza, kojemu je to bio prvi pogodak za katalonski klub u službenoj utakmici. Urugvajac je sjajno zabio u 27. minuti na asistenciju Jordija Albe.

Messi je na asistenciju Rafinhe u 38. povisio na 0:2 i time ostavio Raula zauvijek iza sebe. U 58. minuti dodao je još jedan, a u 87. trećim golom na utakmici i 74. ukupno u Ligi prvaka proslavio večer iz snova.

Milan je Messiju najdraži suparnik

Messi je najviše golova u Ligi prvaka zabio Milanu, čak osam. Po šest golova postigao je u utakmicama protiv Ajaxa, Arsenala i Bayera.

Od 74 gola Messi je 38 golova zabio na Camp Nou, 34 na gostovanjima, a dva na neutralnim terenima u finalima Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Pamti se i njegova magična noć protiv Bayera, kada je postao prvi nogometaš koji je na jednoj utakmici Lige prvaka zabio pet golova. Ove sezone je Luiz Adriano izjednačio taj rekord u utakmici svog Šahtara i BATE-a.

Iniesta namjestio najviše golova Messiju

Tko mu je najviše pomogao u rušenju Raula? Iniesta, koji mu je asistirao za devet pogodaka. Alves je Messiju namjestio sedam, a Xavi šest golova.

U posljednjih osam sezone Messi je postizao najmanje po osam golova u sezoni Lige prvaka. Ove sezone je nakon samo pet susreta na sedam golova. Najviše golova u jednoj sezoni postigao je 2011/12, njih 14, što je bio rekord do prošle sezone kada ga je srušio Cristiano Ronaldo.

Nevjerojatan tjedan za Messija – postao najbolji strijelac u povijesti Primere i Lige prvaka

Nevjerojatno zvuči podatak da je prije samo četiri dana Messi postao i najbolji strijelac u povijesti španjolske lige, zabivši Sevilli tri gola za rekord od 253 pogotka u Primeri.

Skinuo je rekord legendarnog Baska Telma Zarre, koji je za Bilbao postigao 251 gol u 277 utakmica. Messiju je za 253 pogotka bilo potrebno 289 utakmica.

Čeka se odgovor Ronalda

Ronaldo ima četiri gola manje od Messija u Ligi prvaka, te se njegov odgovor očekuje u srijedu kada Real dočekuje bugarskog prvaka Ludogoreca. Ove sezone Ronaldo je postigao 20 golova u Primeri, gdje je uvjerljivo najbolji strijelac, ali i samo tri pogotka u Ligi prvaka, četiri manje od Messija i šest manje od vodećeg strijelca Adriana iz Šahtara.

Sigurno je da će Messi i Ronaldo voditi veliku borbu oko titule najboljeg strijelca u povijesti Lige prvaka. Zasad Argentinac ima četiri gola prednosti i dvije godine je mlađi, dok je Ronaldo u boljoj golgeterskoj formi…

NAJBOLJI STRIJELCI LIGE PRVAKA

74 – Lionel Messi (Arg)
71 – Raul (Špa)
70 – Cristiano Ronaldo (Por)
56 – Ruud van Nistelrooy (Niz)
50 – Thierry Henry (Fra)
48 – Andrij Ševčenko (Ukr)
46 – Filippo Inzaghi (Ita)…

index.hr

tačno.net
Autor/ica 26.11.2014. u 11:04