Poznati kandidati za selektora reprezentacije RS-a

tačno.net
Autor/ica 9.7.2013. u 13:49

Poznati kandidati za selektora reprezentacije RS-a

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske objavio je imena trojice kandidata za mjesto selektora reprezentacije Republike Srpske.

Predsjednik FSRS Mile Kovačević je zajedno sa svojim saradnicima pripremio koncept za budućnost “A” reprezentacije Republike Srpske, koji je jednoglasno usvojen od strane Izvršnog odbora.

“Moramo biti na visokoj razini, ozbiljna organizacija i natjecateljski spremna odgovoriti svim zahtjevima i potencijalnim protivnicima u prijateljskim utakmicama od kojih bi, svaka za sebe, bila svojevrsni nogometni praznik i svetkovina u Republici Srpskoj. E takvu reprezentaciju Republike Srpske vidim u kojoj će da igraju najbolji igrači koji potječu s teritorija naše Republike. Dakle, smatram da imamo kvalitetu, da na njega treba biti oslonac i da s potpunom ozbiljnošću i profesionalizmom uđemo u budućnost”, istaknuo je predsjednik FS Republike Srpske Mile Kovačević.

Sada u FSRS traže selektora, a kandidati su Željko Buvač, pomoćnik prvog trenera vicešampiona Europe i Njemačke, Borussije iz Dortmunda, Nebojša Gudelj, trener u holandskoj NAC Bredi i bivši selektor Srbije i Crne Gore s Mundijala u Njemačkoj 2006. godine, legenda OFK Beograda, Ilija Petković.

Sva trojica su izrazili zadovoljstvo što su u konkurenciji i spremni su preuzeti funkciju selektora FSRS. Početkom augusta bit će poznato ko će voditi reprezentaciju RS-a, kome je Nogometni savez BiH dao zeleno svjetlo za odigravanje prijateljskih utakmica, no zasad ne i UEFA.

 

 

izvor: sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 9.7.2013. u 13:49