Prandelli još dvije godine selektor Italije

tačno.net
Autor/ica 25.3.2014. u 12:41

Prandelli još dvije godine selektor Italije

Selektor italijanske fudbalske reprezentacije Cesare Prandelli potpisao je novi dvogodišnji ugovor, tako da će predvoditi Italiju i u kvalifikacijama za plasman na EURO 2016. godine, javlja Anadolija.

Prandelli je na klupi Azura od 2010. godine, a ugovor mu je isticao po završetku Svjetskog prvenstva u Brazilu ovog ljeta, gdje će Italija igrati u grupi D sa Engleskom, Kostarikom i Urugvajem.

Predsjednik italijanske fudbalske federacije Giancarlo Abete je postigao dogovor sa iskusnim stručnjakom Prandellijem, te kako su istakli detalji ugovora će biti poznati u narednim danima.

„Veoma sam ponosan na činjenicu da mi je ukazano povjerenje i ponuđen novi ugovor, bez obzira na rezultat u Brazilu. Zato sam ga i prihvatio bez dvojbe”, kazao je Prandelli.

Prandelli je na klupi Italije naslijedio Marcella Lippija, koji nije uspio da prođe grupnu fazu Svjetskog prvenstva igranog u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Prandelli je sa Italijom izborio finale Evropskog prvenstva 2012. godine, igranog u Poljskoj i Ukrajini, u kojem su poraženi od Španije.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 25.3.2014. u 12:41