Pregled mogućih transfera na Otoku u januaru

tačno.net
Autor/ica 8.11.2013. u 10:54

Pregled mogućih transfera na Otoku u januaru

Engleska štampa danas je najavila nekoliko mogućih transfera u januarskom prelaznom roku, a mi vam donosimo pregled najzanimljivijih.

Manchester United je loše započeo sezonu, trenutno zaostaju čak osam bodova za vodećim Arsenalom, a navijači nisu zadovoljni jedinim pravim ljetnim pojačanjem – Fellainijem iz Evertona. Tako će Uprava Crvenih đavola već u januaru pokušati dovesti njemačkog reprezentativca iz madridskog Rela Samija Khediru. Daily Mirror predviđa da bi za njegove usluge klub s Old Trafforda mogao ponuditi čak 35 miliona funti. Takođe, United se spominje i u utrci za dovođenje Benficinog Nemanje Matića, za kojeg su zainteresovani i čelnici Liverpoola. Prema The Sunu, njegova cijena je oko 25 miliona funti.

Liverpool će po svemu sudeći ponuditi Raheemu Sterlingu odlazak u neki drugi klub Premier lige ili Championshipa na posudbu u januaru. Prva meta Redsa u ovom prelaznom roku, barem prema Daily Mirroru, trebao ni biti Diego Capel iz lisabonskog Sportinga.

Napadač Manchester Uniteda, Meksikanac Javier Hernandez, biće vjerovatno prva januarska meta Arsenala. Topnicima je hitno potrebna zamjena za Girouda, koji je trenutno uz Bendtnera jedini napadač u Wengerovoj ekipi. Osim njega, Arsenal se zanima i za odbranbenog fudbalera Marseillea Nicolasa N’Kouloua, za kojeg su interesovanje pokazali i Monaco, te Napoli. Montpellier je objavio cijenu koju će tražiti za usluge Remyja Cabelle, kojeg žele Arsenal i Manchester United. Topnici su ranije ponudili 10 miliona funti, dok će čelnici Montpeilliera sada tražiti čak sedam više.

Daily Express spominje Arsenal i u utrci za napadača PSG-a, sjajnog Edinsona Cavanija. Osim njega, kao glavni kandidati za njegovo dovođenje spominju se Chelsea i Manchester City. Chelsea se takođe počeo raspitivati i za dovođenje stopera Porta Eliaquima Mangale, piše Metro.

 

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.11.2013. u 10:54