Premierliga: Džeko i Negredo donijeli pobjedu Manchester Cityju za prvo mjesto na tabeli

tačno.net
Autor/ica 12.1.2014. u 16:16

Premierliga: Džeko i Negredo donijeli pobjedu Manchester Cityju za prvo mjesto na tabeli

U 21. kolu engleske Premierlige Newcastle je na svom St. James Parku ugostio ekipu Manchester Cityja. Građani su pobijedili golovima bh. reprezentativca Edina Džeke i Španca Alvara Negreda i ponovo su na prvom mjestu na tabeli.

Građani su sjajno otvorili susret s Newcastleom, a to je urodilo plodom već u 8. minuti kada je nakon asistencije Aleksandra Kolarova pogodio bh. reprezentativac Edin Džeko.

Sporna situacija se dogodila u 33. minuti kada je zbog nepostojećeg ofsajda poništen pogodak Tiotea. Newcastle je u ovoj situaciji oštećen. Nakon toga je bilo nekoliko prilika na obje strane, ali su mreže mirovale. Na odmor se odišlo pri vodstvu Cityja rezultatom 1:0.

Drugo poluvrijeme je nastavljeno u visokom ritmu, sa po jednom prilikom na obje strane, ali Fernandinho (Manchester City) i Anita (Newcastle) nisu bili precizni. Džeko je u 52. minuti napustio igru, a zamijenio ga je Navas. Igrači Newcastla su u nastavku pokušavali doći do izjednačenja, a dobru priliku je imao Anita u 60. minuti. Njegov šut je s dosta napora uspio odbraniti Hart.

Golman Manchester Cityja se istakao i sjajnom odbranom iz 70. minute, kada je zaustavio pokušaj Remyja. Dvije minute kasnije je na drugoj strani šutirao Nasri, ali nije pogodio. Fernandinho je u 87. minuti pogodio prečku. Dvije minute kasnije iz izgledne situacije nije pogodio Negredo, ali je bio precizan u 95. minuti te je postavio konačan rezultat na 2:0.

Građani su ponovo na prvom mjestu na tabeli engleske Premierlige sa 47 osvojenih bodova. Newcastle je osim sa 33 boda.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 12.1.2014. u 16:16