Prokockani talenat: Završio karijeru sa samo 24 godine

tačno.net
Autor/ica 17.1.2013. u 20:54

Prokockani talenat: Završio karijeru sa samo 24 godine

Johnsona su često u Cityju uspoređivali s klupskom legendom Colinom Bellom.

 

Michael Johnson (24) je ime sada već bivšeg nogometaša Manchester Cityja i bivšeg mladog engleskog reprezentativca koji je zamolio javnost i medije da ga ostave na miru.

Na premierligašku scenu Johnson je stupio 2006. godine i nakon nekoliko impresivnih partija mediji su ga odmah proglasili novim reprezentativcem. Međutim, nakon problema s tjelesnom težinom i ozljedama, čini se da je danas karijera ovog veznjaka gotova, a City je napokon priznao poraz u borbi protiv igračevih poroka, alkohola i kocke.

Tako su mu isplatili primanja za preostalih šest mjeseci ugovora, prema kojem je sedmično zarađivao 25.000 funti.

“Ja sam više razočaran od ikoga, ali tako to ide. Odlazio sam u Kliniku Priory već niz godina vezano uz svoje mentalno zdravlje i bio bih zahvalan kada bi me sada ostavili na miru da živim ostatak svog života”, rekao je Johnson za “Manchester Evening News”, koji je u dresu Cityja skupio 37 nastupa i pritom zabio dva gola.

Johnsona su često u Cityju uspoređivali s klupskom legendom Colinom Bellom, koji je kaže razočaran kako je sve ispalo.

“Šteta. Teško je prihvatiti kada vam karijera završi tako rano, a u njegovoj će dobi to biti jako teško prihvatiti”, rekao je Bell.

Situaciju je komentirao i Johnsonov bivši suigrač, danas igrač Marseillea Joey Barton.

“Tako tužno, imao je cijeli svijet pod svojim nogama. Eto što preveliki pritisak može učiniti mladim igračima”, napisao je Barton putem “Twittera”.

Posljednji nastup u dresu Građana Johnson je imao protiv Scunthorpea u Liga kupu 2009. godine, a prošle je sezone tokom neuspješne posudbe u Leicesteru odigrao sedam utakmica.

tačno.net
Autor/ica 17.1.2013. u 20:54