Promocija knjige Sportski vremeplov – Baka Slišković: Bikić je simbol dobrog i čestitog novinarstva

tačno.net
Autor/ica 25.10.2013. u 20:28

Promocija knjige Sportski vremeplov – Baka Slišković: Bikić je simbol dobrog i čestitog novinarstva

U organizaciji Centra za kritičku misao i portala tacno.net  u prepunoj dvorani Muzičkog centra Pavarotti održana je promocija knjige doajena sportskog  novinarstva  Muhameda Bikića.

Promotori su bili  legende sporta Baka Slišković i Emir Balić. Moderator je bio  novinar Nermin Bise.

Slišković je istakao da je Bikić primjer objektovnog  i stručnog novinarstva. “Bikić je jedan od rijetkih novinara kojem je profesija na prvom mjestu, nikada nismo imali ni najmanji konflikt, njegove kritike sam uvažavao, on je simbol dobrog i čestitog novinarstva.”

Legenda mostarskih skokova Emir Balić je istakao da mu je čast da poznaje čovjeka poput Muhameda Bikića koji je simbol ljudskosti, novinarskog  profesionalizma. “Bikić voli sport, cijeni sportske legende i voli čovjeka kao takvog.  Svaki od mojih bezbrojnih intervjua sa Bikićem je bilo neizmjerno duhovno iskustvo.”

Autor knjige Muhamed Bikić je zahvalio agenciji Relak Turs koja je stala uz njegov projekt ali i uz cijelokupan sport u  BiH. Doprinos ove agencije popularaziciji fudbala ali i ostalih sportova u BiH je neizreciv.

Sjećajući se svih  mostarskih legendi sporta od  Bake Sliškovića, Duška Bajevića, Semira Tuce, Seje Kajtaza, Jasne  Merdan,  Emira Balića i drugih,  Bikić je istakao da su mostarski sportaši decenijama bili rame uz rame sa sarajevskim. Dužnost novih generacija je da se sjećaju  legendi,  rekao je Bikić, ističući svoju zaljubljenost u Mostar, Velež i sve što ovaj grad predstavlja.

Bikićeva knjiga je nastajala godinama, u njoj su priče o najvećim imenima bh sporta, priče o ljudima koji više nisu s nama ali i onima koji su ostali zaboravljeni tu među nama. Očekujemo i  nadamo se novoj knjizi, nastavku,  sa novim sportistima kojih BiH ima danas a imat će i ubuduće.

 

tačno.net
Autor/ica 25.10.2013. u 20:28