Prošlo je pet godina a pravda se još traži i čeka

tačno.net
Autor/ica 4.10.2014. u 12:10

Prošlo je pet godina a pravda se još traži i čeka

Na današnji dan prije tačno pet godina u Širokom Brijegu ubijen je Vedran Puljić. Dvadesetčetverogodišnji navijač Sarajeva izvukao je najdeblji kraj te krvave uvertire za utakmicu koja se tada nije ni odigrala, a trebala je. Trebalo se desiti još mnogo toga, pa se kasnije nije desilo…

Ubica Vedrana Puljića je i nakon pet godina na slobodi i nikada nije odgovarao za ubistvo. Pravda se u Bosni i Hercegovini, posebno među navijačima Sarajeva ali i svim normalnim ljudima, i dalje čeka ali šta uopšte znači pravda u našoj zemlji… Ništa pretjerano važno.

Dok Vedranov ubica Oliver Knezović mirno i slobodno hoda svijetom, navijači Sarajeva koji su tog dana bili u Širokom Brijegu odslužili su sve svoje kazne. Knezović je u jako čudnim okolnostima pobjegao iz zatvora neposredno nakon nemilog događaja, a tamo se više nikada nije vratio. I pitanje je hoće li, uzimajući u obzir koliko je vlastodržcima stalo do toga.

Pravda u slučaju “Vedran Puljić” nikada nije zadovoljena i već je pet godina prošlo, a malo se toga promijenilo. Vedrana se sjećaju porodica, prijatelji i navijači Sarajeva koji mu u toku svake utakmice svog kluba barem jednom prozovu ime, sa sjeverne tribine koševskog stadiona koja nosi naziv po Vedranu Puljiću. Upravo ona garantuje vječno sjećanje i uspomenu na jedan mladi, prerano ugašeni život.

Vedran Puljić 04.10.2009. – 04.10.2014.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 4.10.2014. u 12:10