“Prvi let” mladih nogometnih Zmajeva generacija 2000. godine

tačno.net
Autor/ica 6.2.2016. u 12:09

“Prvi let” mladih nogometnih Zmajeva generacija 2000. godine

“Ovo je prvi susret sa ovom generacijom 2000. godine, koja ove godine igra prvi krug kvalifikacija u Moldaviji. Njih je većinu selektirao kolega Zoran Erbez, a mi ćemo izvršiti neka testiranja i vidjeti sa čime u ovom trenutku raspolažemo i postepeno dopunjavati ovu selekciju. Prvim treningom sam izuzetno zadovoljan, momci rade ono što se od njih traži. Istina početak je težak, a u aprilu ih čeka turnir ‘Josip Škija Katalinski’, zatim u maju razvojni turnir, koji se igra u Zenici, tako da ćemo imati dobre provjere do kvalifikacija koje su u septembru u Moldaviji, gdje osim nas i domaćina učestvuju Rusija i Latvija. Pred nama je godina od koje očekujemo još više u omladinskom pogonu a nadam se da će nas i rezultati pratiti”, rekao je za Fenu Malkočević.

Stručni štab U-16 selekcije najavio je, kao mogućnost, da se nakon ovog mikro ciklusa priprema neki od ovih talentiranih nogometaša nađu na spisku U-17 selekcije, koja će nastupati na turniru elitnog kruga kvalifikacija u Gruziji.

Tokom okupljanja u Zenici, osim utakmica i treninga, mladi igrači će imati sastanke tokom na kojima će se upoznati s planovima novog stručnog štaba, upoznati suigrače s kojima će u budućnosti nastupati za pojedine selekcije Bosne i Hercegovine.

tačno.net
Autor/ica 6.2.2016. u 12:09