PSG ispao iz Kupa, Ibrahimović i Silva tragičari

tačno.net
Autor/ica 18.4.2013. u 07:38

PSG ispao iz Kupa, Ibrahimović i Silva tragičari

Posljednji polufinalist Francuskog kupa je Evian, koji je nakon penala izbacio bogatu momčad PSG-a.

Ako je PSG bio apsolutni favorit uoči ove utakmice, gosti iz Pariza dobro su se namučili u Annecyju, a bez pobjednika je završeno regularnih 90 minuta. Ni u produžecima nije bilo pobjednika…

Poveli su gosti već nakon osam minuta igre i činilo se da neće imati problema protiv 16-plasirane momčadi Ligue 1. Jallet je sjajno ubacio s desne strane, Javier Pastore dobio loptu na nekih 15-ak metara od gola Eviana, naštimao se i postigao prelijep pogodak.
Evian se vraća do kraja prvog dijela. Krenuli su domaći u brzi kontranapad,Yannick Sagbo je s desne strane poslao loptu na suprotni stranu, Saber Khelifa natrčao i loptu poslao u mrežu rezervnog golmana Nicolasa Doucheza.
Dodajmo da je u 117. minuti kod gostiju zbog prekršaja nad Barbosom isključen Motta. Sorlin je prvi pucao penal i pogodio je za 1:0 vodstvo Eviana. Zatim je Ibrahimovićev udarac odbranio Laquait. Sagbo je bio precizan za 2:0 Eviana i PSG se našao u veoma teškoj situaciji.
Drugi penal za PSG izveo je kapiten Silva, gađao je po sredini gola, ali je pogodio prečku. Khliga je snažnim udarcem odveo Evian na 3:0. Konačno je i PSG zabio s bijele tačke, a na  3:1 smanjio je Lavezzi. Bilo je gotovo. Evian je iskoristio sljedeći penal i riješio pitanje polufinaliste.
Inače, od pve minute za PSG su igrali i Alex, Thiago Silva, David Beckham, Thiago Motta, Jeremy Menez, Zlatan Ibrahimović, Javier Pastore…. Odmarali su Ezequeil Lavezzi, Kevin Gameiro, Gregory van der Wiel, Marco Veratti…
Francuski kup, četvrtfinale:
Evian – PSG 1:1 (Khelifa 43/ Pastore 8)


EVI 1-1 PSG by Samu21213

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.4.2013. u 07:38