PSG na korak do četvrtfinala, strašna glupost Ibrahimovića

tačno.net
Autor/ica 13.2.2013. u 08:43

PSG na korak do četvrtfinala, strašna glupost Ibrahimovića

Paris St. Germain je u sjajnoj utakmici sa 2:1 savladao Valenciju na Mestalli u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Gosti iz Francuske prvi su zaprijetili već u devetoj minuti. Mladi Brazilac Lucas snažno je šutirao i pogodio stativu. Ipak, to je bio samo nagovještaj prvog gola gostiju samo minutu kasnije.

Pojačanja PSG-a iz Napolija, Argentinac Ezequil Lavezzi odigrao je dupli pas sa Javierom Pastoreom, prošao kroz odbranu Valencije i zakucao loptu u mrežu domaćina za vodstvo PSG-a.

Nakon gola Paris St Germaina, Valancija je preuzela kontrolu nad terenom, držala loptu više u svom posjedu, ali su gosti bili mnogo opasniji.

Sjajno prvo poluvrijeme Parisa, krunisao je drugim golom za Svece Argentinac Javier Pastore dvije minute prije odlaska na odmor, nakon sjajne asistencije Brazilca Lucasa.

Sjajnu priliku da Valencija smanji prednost gostiju imao je u 60. minuti Roberto Soldado, ali je odbrana PSG-a uspjela otkloniti opasnost, a domaći fudbaleri uzaludno su tražili penal.

Lavezzi je već u narednom napadu uzvrato na drugog strani, ali nije dobro reagovao na loptu Zlatana Ibrahimovića, pa je prilika otišla u nepovrat.

PSG je postigao i treći gol, nakon prelijepe akcije, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Kako se utakmica primicala kraju, tako su jenjavali pokušaji Valencije da barem ublaži poraz. I kada su svi na Mestalli vjerovali kako će susret završiti sa 0:2, Adil Ramy je u 91. minuti uspio postići počasni gol za Šišmiše.

Paris St. Germain je tako došao do krucijalne pobjede u gostima i već se sada može reći kako su izabranici trenera Carla Ancelottija jednom nogom već u četvrtini finala Lige prvaka.

Mrlju na pobjedu Svetaca bacio je Zlatan Ibrahimović, koji je u 93. minuti bez ikakve potrebe udario igrača Valencije i dobio direktan crveni karton.

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 13.2.2013. u 08:43