Raritet u svijetu nogometa: Slavni rumunjski klub ostao bez imena, grba i identiteta

tačno.net
Autor/ica 8.12.2014. u 11:32

Raritet u svijetu nogometa: Slavni rumunjski klub ostao bez imena, grba i identiteta

Rumunjska Steaua ostala je bez svega, doslovno. Jedan od najpoznatijih rumunjskih klubova svih vremena izgubio je sudsku parnicu te više ne smije koristiti slavno ime, grb i tradicionalnu boju dresova. 

Naime, rumunjski Vrhovni sud potvrdio je presudu nižeg suda prema kojoj je ministarstvo obrane dobilo tužbu protiv Steaue zbog nedopuštenog korištenja imena kluba. Steaua je osnovana 1947. godine kao armijski klub, a nakon privatizacije 2004. ministarstvo obrane je zabranilo korištenje imena klubu kojeg su tada vodili vlasnik Gigi Becali i direktor Mihai Stoica. Obojica su, u međuvremenu, završili u zatvoru.

Nogometaši Steaue su zato u utakmici protiv Iašija, koju su dobili s 1:0 pogotkom u sudačkoj nadoknadi, istrčali u žutom, a ne svima poznatom crveno-plavom dresu, bez grba, a na semaforu je umjesto Steaua pisalo samo “Gosti”. I neki mediji su izbjegavali pisanje imena Steaua, a navodno je vodstvo kluba na pragu dogovora s ministrom obrane kako bi se cijela situacija riješila i slavnom klubu vratilo ime.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 8.12.2014. u 11:32