Real apsolvirao još jedno gostovanje te uspješno maršira prema naslovu!

Autor/ica 4.2.2012. u 22:38

Real apsolvirao još jedno gostovanje te uspješno maršira prema naslovu!

Lokalni se suparnik pokazao Realu težim od očekivanog, ali to i ne čudi toliko kad se uzme u obzir da je Getafe posljednjih tjedana u vrlo dobroj formi o čemu svjedoči i podatak o šest uzastopnih ligaških utakmica bez poraza. Seriji je, ipak, u subotu došao kraj, a čovjek odluke u predgrađu Madrida bio je Sergio Ramos.

Branič španjolske reprezentacije zabio je u 17. minuti glavom nakon ubačaja Mesuta Özila iz kornera. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da je Ramos pet posljednjih golova u Primeri postigao glavom i baš svaki put mu je asistent bio njemački veznjak.

Mourinhova je momčad i nakon pogotka imala veći posjed lopte i više udaraca prema suparničkim vratima, ali više nijednom nije uspjela matirati Miguela Moyu. Ipak, ostat će zapisan podatak da je ovo bila Realova 61. uzastopna ligaška pobjeda u utakmicama u kojima je imao vodstvo na poluvremenu. Ujedno, ovom pobjedom Real je postavio drugi najbolji rezultat u klupskoj povijesti nakon 21 odigranog kola. Naime, “kraljevski klub” nakon 21 odigrane utakmice ima 55 bodova na svom kontu, jedan manje nego u sezoni 1960/1961.

Real sada s odigranom utakmicom više ima deset bodova prednosti pred Barcelonom koja će kasnije večeras ugostiti Real Sociedad.

Autor/ica 4.2.2012. u 22:38