Real blizu četvrtine finala: Ronaldo i Marcelo kaznili Schalke

Stefa
Autor/ica 19.2.2015. u 10:11

Real blizu četvrtine finala: Ronaldo i Marcelo kaznili Schalke

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Real Madrid je kao gost savladao Schalke, rezultatom 2-0 i znatno se približili plasmanu među osam najboljih ekipa.

Prvih dvadesetak minuta meča proteklo je uglavnom u mirnoj igri, bez većih uzbuđenja.

Konačno, u 25. minutu, prva ozbiljnija prilika na utakmici. Klass Jan Huntelaar se pored Varanea lijepo izborio za priliku za udarac, odlično je to učinio sa nekih petnaestak metara, ali je i Iker Kasiljas bio na visini zadatka.

Ali, samo minut kasnije, slijedi odgovor madriđana, i to preko Cristiana Ronalda! Carvahal je prošao po desnoj strani, odlično centrirao u ”srce” kaznenog prostora, a Ronaldo je uspio da umakne pažnji Matipa i udarcem glavom pošalje loptu u mrežu – 0:1.

Nešto kasnije, golman Schalkea bio je ponovo na velikim iskušenjima, a ponovo je Ronaldo opasno pripretio njegovom golu, Ovog puta iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, gađao je Ronaldo pod prečku, ali je čuvar mreže domaćih uspio da zaustavi taj udarac.

Sličan razvoj događaja i u nastavku. Najprije dvadesetak minuta ne baš zanimljive igre, a onda Schalke ne koristi svoju šansu, a gosti to kažnjavaju.

U 74. minutu se dogodila ta velika prilika da Schalke izjednači!

Uchida je ispred kaznenog prostora Reala umakao Marcelu na desnoj strani, loptu koja mu je bila upućena je odlično vratio rezervisti Plateu, koji snažno šutira, Casillas je nemoćan, ali je prečka spasila Madriđane u ovoj situaciji!

I baš kao u prvom poluvremenu, poslije velike, ali neiskorišćene prilike za Schalke, uslijedila je kazna na drugoj strani. Ponovo je Ronaldo obavio ogroman dio posla. Ovog puta je bio u ulozi asistenta i to je odradio na maestralan način.

Uz lijevu aut liniju, Portugalac je majstorski oslobodio dvojice protivničkih igrača, odmah zatim uposlio Marcela, koji prelijepim udarcem šalje loptu u gornji lijevi ugao protivničkog gola.

sport.ba

Stefa
Autor/ica 19.2.2015. u 10:11