Real Madrid i Chelsea u polufinalu Lige prvaka

tačno.net
Autor/ica 9.4.2014. u 07:44

Real Madrid i Chelsea u polufinalu Lige prvaka

Real Madrid i Chelsea plasirali su se u polufinale Lige prvaka. Madriđani su poraženi u gostima od Borrusije Dortmund sa 2:0, dok je Chelsea nadigrao PSG sa 2:0.

Borussia Dortmund – Real Madrid 2:0

Real Madrid je u prvoj utakmici pokazao dominaciju savladavši Borussiju Dortmund sa 3:0.

Domaćini su, kako su i najavili, odlučili dati sve od sebe te prirediti pravu predstavu za svoje navijače.

U 16. minuti igre Real Madrid je imao sjajnu priliku doći u prednost nakon što je Lukasz Piszczek je dirao loptu rukom, a sudija dosudio penal. Međutim Angel Di Maria nije dobro izveo ovaj penal i golman mu je odbranio.

Zbunjenost Madriđana domaćini su znali iskoristiti i okrenuti u svoju korist te Marco Reus u 24. minuti igre dovodi svoj tim u vodstvo.

On je bio strijelac i drugog gola u 37. minuti kada je pokazao koliko je brz i volejem zakucao loptu pod prečku. Golman je bio nemoćan.

Drugo poluvrijeme proteklo je mirno i bez golova.

U 49. minuti igre Gareth Bale je ima priliku, međutim golman je bio spreman i fantastično mu obranio.

Čak tri šanse je do kraja utakmice imao i Dortmund, međutim propustili su prilike, da dođu do pogotka koji bi vodio u produžetke, a samim time možda i njihov klub u polufinale Lige prvaka.

Chelsea – PSG 2:0

Parižani su na megdan Chelseaju došli sa dva gola prednosti, no domaćini su već na početku pokazali da nemaju namjeru lako odustati od prolaska u polufinale najelitnijeg nogometnog takmičenja.

Već u devetoj minuti susreta Samuel Et’o je imao odličnu priliku, ali mu je odbrambeni nogomtaš suparničkog tima blokirao šut.

Nogometaši Chelsea nastavili su stvarati prilike, što im se isplatilo u 33. minuti igre. Andre Schürrle je opalio snažan volej iz blizine, zakucavši loptu u donji desni ugao.

Dobru priliku u prvom poluvremenu je imao i Gary Cahill, ali je lopta otišla iza gola.

PSG nije imao velikih šansi u prvom poluvremenu.

Više šansi je ekipa iz Pariza imala u drugom poluvremenu, međutim niti jednu priliku nisu uspjeli iskoristiti.

Možda najbolju priliku imao je Edinson Cavani u 77. minuti igre. Dočekao je centaršut u šesnaestercu i promašio. Lopta je prošla malo iznad prečke.

I kada se činilo da Chelsea više nema šansi da se plasira u polufinale, Demba Ba u 88. minuti povisuje vodstvo svog tima na 2:0.

Rezultat je ostao nepromijenjen do kraja utakmice, iako je završnica bila dramatična, što je omogućilo timu sa Stamford Bridgea prolazak u naredni krug takmičenja Lige prvaka.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 9.4.2014. u 07:44