Real pred velikim izazovom: Izbaciti Italijane koji čuvaju rezultat

tačno.net
Autor/ica 13.5.2015. u 11:10

Real pred velikim izazovom: Izbaciti Italijane koji čuvaju rezultat

Nogometaši Real Madrida i Juventusa sastaju se večeras u polufinalu Lige prvaka, nakon čega će biti poznata ekipa koja će se pridružiti Barceloni u finalu elitnog klupskog nogometnog takmičenja u Evropi.

Branitelji naslova na “Santiago Bernabeuu” pokušat će da sustignu zaostatak od jednog gola iz prvog meča iz Torina i postanu prva ekipa koja je odbranila naslov u ovom takmičenju. Prvi susret završen je pobjedom Juventusa 2:1.

Real je favorit uprkos neigranju nekoliko standardnih igrača, a jedina dilema za trenera Carla Ancelottija je nastup napadača Karima Banzeme od prve minute.

– Benzema je 100 posto spreman. Može da igra od početka ili uđe kasnije. Nije igrao mjesec dana i to je moja jedina nedoumica u ovom trenutku. Blizu smo novog finala, učinit ćemo sve da pobijedimo. Želimo da ispišemo novu stranicu historije i postanemo prvi tim koji će odbraniti naslov – izjavio je Italijan.

– Bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe. Moramo biti strpljivi, zaboraviti na probleme i igrati sa većim žarom nego u prvoj utakmici – dodao je.

Massimiliano Allegri, trener Juventusa, potvrdio je Ancelottijeve riječi, navodeći da neće mijenjati način na koji će se braniti.

– Bit će interesantan meč – taktički nećemo mijenjati mnogo iz prve utakmice. Moramo biti zaista dobri da spokojno prođemo kroz utakmicu. Moramo odigrati dobro, ali odigrati 0:0 bit će gotovo nemoguće. Ovo su utakmice u kojima ne možeš misliti samo o odbrani. Devedesetpet minuta dijeli nas od Berlina. Niko to nije očekivao – kazao je Allegri.

Paul Pogba, kako kaže, osjeća se dobro i vjerovatno će igrati od prve minute.

– On je važan igrač i može pokazati svoj kvalitet i zrelost. Carlos Tévez je nevjerovatan. Igrao je zaista dobro ove sezone i postigao nekoliko važnih golova u Ligi prvaka – dodao je.

Mogući sastavi:
Real Madrid: Casillas, Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, James Rodríguez, Kroos, Isco, Bale, Benzema, Ronaldo.

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra, Pogba, Pirlo, Marchisio, Vidal, Morata, Tévez.

Prvi finalist je Barcelona, koja je u polufinalu bila bolja od Bayerna. Bavarci su u utorak u Münchenu slavili s 3:2, ali je Barcelona izborila finale zahvaljujući pobjedi u prvom meču na Nou Campu 3:0.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 13.5.2015. u 11:10