Real za Pogbu nudi 60 miliona eura

tačno.net
Autor/ica 20.2.2014. u 08:58

Real za Pogbu nudi 60 miliona eura

Prema pisanju katalonskog El Mundo Deportiva, Real Madrid planira ovo ljeto ponuditi Juventusu čak 60 miliona eura za francuskog veznjaka Paula Pogbu (20).

Mladi nogometaš, koji nije dobio pravu priliku u Manchester Unitedu, nametnuo se u Juventusu kao jedan od najboljih igrača. Ove je sezone u 23 nastupa u Seriji A ubilježio šest pogodaka i osam asistencija, a mnogi ga stručnjaci smatraju jednim od najtalentovanijih veznjaka današnjice.

Nije stoga čudno da je privukao pažnju brojnih klubova koji u ovom trenutku mogu platiti više od Torineza. Je li informacija Mundo Deportiva tačna, ostaje upitno, ali nije tajna da Real ljeti običava puno trošiti na pojačanja, a katalonski dnevnik je uvjeren da će upravo Pogba biti jedna od glavnih meta Madriđana u predstojećem prijelaznom roku.

Pogbin ugovor s Juventusom vrijedi do 2016. godine, a u posljednje su se vrijeme kao interesenti za njega spominjali i Arsenal, PSG, pa čak i Manchester United koji ga je prije dvije godine besplatno pustio u Torino.

klix.ba

 

tačno.net
Autor/ica 20.2.2014. u 08:58