Reprezentacija BiH: Odlične vijesti, na treningu Hasagić i Pjanić

Autor 24.3.2011. u 16:53

Reprezentacija BiH: Odlične vijesti, na treningu Hasagić i Pjanić

Pretposljednji trening uoči četvrte kvalifikacijske utakmice koju igramo protiv Rumunije u subotu, odradili su naši reprezntativci. Dobre vijesti stižu iz Hrasnice, naš roviti golman Kenan Hasagić i veznjak Miralem Pjanić trenirali su sa ostatkom ekipe.

Iako je prema najavama iz našeg tabora, trebao  odmarati zbog jučerašnje lakše povrede, Miralem Pjanić je na današnjem posljepodnevnom treningu naporno radio i trebao bi zauzeti svoje mjesto u prvih jedanaest.

Ono što jako obradovalo stručni štab našeg tima, ali i  navijače BiH, jeste činjenica da je Kenan Hasagić izdržao napore tokom čitavog treninga i dokazao da će biti spreman za subotnji meč.

Na stadionu „Famosa“ u Hrasnici, selektor Safet Sušić je na početku treninga uigravao linije i situacije kod prekida. Nakon toga se pristupilo šuterskom dijelu treninga.

U drugom dijelu treninga, igrači su podjeljeni u dvije momčadi koje su na jednoj polovini terena odigrale utakmicu. Posebna pažnja se posvetila presing igri. U ovoj utakmici su se bolje snašli igrači „prvog tima“, koji sa 6:0 „pomeli“ rezervni sastav. Strijelci su bili naši napadači i to Ibišević sa tri, Džeko sa dva i Muslimović sa jednim golom.

Nakon današnjeg treninga, gotovo je jasno da ćemo igrati u sastvau: Hasagić, Mujdža, Lulić, Spahić, Mravac, Rahimić, Misimović, Pjanić, Medunjanin, Ibišević i istureni Džeko.

Naši reprezentativci će sutra u istom treminu, od 16:30 sati, trenirati u Hrasnici, a put Zenice se kreće u subotu u prijepodnevnim satima.

Autor 24.3.2011. u 16:53