Reprezentacije će moći izabrati između 83 trening kampa na SP u Brazilu

tačno.net
Autor/ica 30.10.2013. u 10:55

Reprezentacije će moći izabrati između 83 trening kampa na SP u Brazilu

Brazilski zvaničnici najavili su da će konačan spisak kampova biti određen u utorak, a reprezentacije će u svakom imati trening centar sa fudbalskim terenima i hotelom

Učesnici Svjetskog prvenstva u Brazilu moći će izabrati neki od 83 trening kampa za bazni logor, a odlučeno je gdje će biti smještene ekspedicije selekcija Argentine i Sjedinjenih Američkih Država (SAD), javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Reprezentacija Argentine boravit će tokom 20. Mundijala u Belo Horizonteu, u sportskom kompleksu kluba Atletiko Mineiroa, dok će igrači SAD-a biti smješteni u Sao Paulu.

Brazilski zvaničnici najavili su da će konačan spisak kampova biti određen u naredni utorak, a reprezentacije će u svakom kampu imati trening centar sa fudbalskim terenima i hotelom.

Nacionalne selekcije do januara trebaju izabrali destinacije tokom boravka u Brazilu, a u potragu za smještajima većina će ih krenuti nakon žrijeba grupa zakazanog za 6. decembra.

Većina od 83 trening kampa nalaze se u južnom, razvijenijem dijelu Brazila, a više od trećine u brazilskoj federalnoj jedinici Sao Paulo.

Inače, utakmice Svjetskog prvenstva će se igrati naredne godine od 12. juna do 13. jula.

tačno.net
Autor/ica 30.10.2013. u 10:55