Reprezentativcima Srbije uslovna kazna zatvora

tačno.net
Autor/ica 28.6.2013. u 10:30

Reprezentativcima Srbije uslovna kazna zatvora

Viši sud u Kruševcu proglasio je danas mlade fudbalere Gorana Čaušića, Ognjena Mudrinskog, Aleksandra Kirovskog i Đorđa Despotovica, kao i pomoćnog trenera Andreju Milutinovića krivim za nasilničko ponašanje nakon utakmice sa Engleskom i osudio ih uslovno na godinu dana zatvora.

U slučaju da u navedenom periodu ponove djelo, igračima prijeti kazna do tri, a treneru Milutinoviću do pet mjeseci zatvora. Ujedno, svi su kažnjeni novčano sa po 100.000 dinara, kao i zabranom igranja utakmica za mladu reprezentaciju u periodu uslovne kazne.

Presuda nije konačna i advokati imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Nenad Bulja, advokat Kirovskog, rekao je da je veoma razočaran presudom, da je smatra nezakonitom i da će se sigurno žaliti Apelacionom sudu.

Incident se dogodio prošle godine, 16. oktobra u Kruševcu po završetku utakmice mladih selekcija Srbije i Engleske, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Nekolicina igrača i članova stručnog štaba sukobili su se sa fudbalerima Engleske posle primljenog gola. Engleska je u obje utakmice  pobijedila sa po 1:0 i plasirala se na završni turnir u Izraelu.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.6.2013. u 10:30