Rivali Zmajeva, Nigerija i Iran, u problemima pred početak Svjetskog prvenstva

tačno.net
Autor/ica 7.4.2014. u 12:46

Rivali Zmajeva, Nigerija i Iran, u problemima pred početak Svjetskog prvenstva

Selektor nigerijske reprezentacije Stephen Keshi je odnedavno u sukobu sa članovima fudbalske federacije ove zemlje, dok Iranci još uvijek ne mogu da zakažu prijateljsku utakmicu sa nekom od jačih svjetskih reprezentacija.

Nigerijski portal www.nigerianbulletin.com javlja kako selektor Keshi komunicira sa nigerijskim čelnicima isključivo posredstvom medija.

Od ranije zaoštreni odnosi su kulminirali kada su pojedini članovi Fudbalskog saveza Nigerije zatražili od selektora da angažuje stranog stručnjaka po svom izboru koji će pomoći procjenjivanju igre protivnika nigerijske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Keshi je ipak zatražio da mu čelnici dozvole da vrati pomoćnika kojeg je Fudbalski savez Nigerije ranije otjerao “zbog neposluha”, Sylvanusa Okpalu. Keshi je posredsvom medija uputio poruku da želi Okpalu nazad.

Osim toga, Iz Fudbalskog saveza Nigerije su zatražili od Keshija da pozove 35 igrača za pripremne mečeve, dok je on poručio da će pozvati 30 igrača.

Reprezentacija Irana, drugi rival Zmajeva u grupi na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, se također susreće sa problemima u organizaciji priprema u predstojećim mjesecima.

Iranci tako ne mogu da nađu jačeg protivnika za prijateljske utakmice, kako bi na pravi način utvrdili svoju snagu uoči prvenstva. Iranci će tako igrati mečeve protiv Mozambika, Bjelorusije, Crne Gore, Angole, te Trinidada i Tobaga.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 7.4.2014. u 12:46