Robben odbio izvesti jedanaesterac

tačno.net
Autor/ica 24.10.2013. u 07:53

Robben odbio izvesti jedanaesterac

Vrlo dobru igru i visoku 5-0 pobjedu minhenskog Bayerna u sklopu 3. kola grupe D Lige prvaka protiv Viktorije Plzen zasjenio je manji incident iz 25. minute utakmice.

 

Sjajni holandski reprezentativac Arjen Robben izborio je kazneni udarac, nakon čega se udaljio od gostujućeg šesnaesterca, iako je on bio prvi čovjek za izvođenje jedanaesterca.

Trener Bayerna Pep Guardiola vikao je iz svog kaznenog prostora “Arjen, Arjen” i pokazivao na Holanđanina, kojem su saigrači doslovno gurali loptu u ruke, ali uzalud. Loptu je uzeo Franck Ribery i zabio za vodstvo 1-0.

“Ne želim o tome razgovarati. Igrali smo dobro, pobijedili 5-0, no da budem iskren mogli smo i trebali još bolje”, rekao je Robben nakon susreta.

Razlog zbog kojeg je odbio izvesti jedanaesterac dogodio se proteklog vikenda u utakmici Bundeslige protiv Mainza. Bayern je slavio s 4-1, a u toj je utakmici Guardiola Thomasu Mülleru dao zadatak da izvede kazneni udarac, što je očito jako zasmetalo holandskom reprezentativcu. Ovog puta Müllera nije bilo u igri, tako da je izvođač trebao biti Robben.

“Arjen je bio malo nervozan. Ovo je nogomet, takve se stvari događaju”, rekao je Ribery nakon utakmice.

Zanimljivo, Guardiola nije povukao Robbena iz igre nakon ovog neposluha, već ga je “nagradio” sa svih 90 minuta na terenu.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 24.10.2013. u 07:53