Roma bolja od Intera, lagana pobjeda Lazia

Autor/ica 2.9.2012. u 22:56

Roma bolja od Intera, lagana pobjeda Lazia

 

Kompletirano je i 2. kolo Serije A, a u derbiju je Inter na svom terenu poražen od Rome (3:1), dok je Lazio u Rimu bez većih problema savladao Palermo (3:0).
 
Derbi 2. kola Serije A opravdao je očekivanja. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu doista su mogli uživati u majstorijama igrača obje momčad, a kapiten Rome Francesco Totti podsjetio je na stare dane.

Već na samom otvaranju susreta Roma je povela. Igrala se 15 minuta kada je Totti sjajno uposlio mladog Alessandra Florenzija, koji je pogodio za vodstvo Rome.

Nakon ovog gola obje momčadi su imale po nekoliko prilika, no rezultat se nije mijenjao do 45. minute, kada Antonio Cassano uz pomoć jednog odbrambenog igrača Rome pogađa za 1:1.

I u drugom dijelu obje momčadi su igrale otvoreno, redale su se prilika, a u 67. minuti Roma ponovo dolazi do prednosti. Totti je primio jednu loptu na sredini i fenomenalno je uposlio Osvalda, koji lob udarcem vara istrčalog Castellazzija.

Devet minuta prije kraja još jedna sjajna akcija rimske momčadi. Osvaldo je preljepo uposlio Marquinha, koji iz poluvoleja pogađa za ovjeru Romine pobjede.

Lazio u Rimu nije imao problema sa Palermom (3:0). Strijelci za “nebesko-plave” bili su Close u 39 i 83., te Candreva u 56. minuti, a naš reprezentativac Senad Lulić odigrao je 90 minuta i pritom je upisao asistenciju za treći pogodak, te je dobio žuti karton.

Napoli je na San Paolou dočekao Fiorentinu i upisao je pobjedu od 2:1. Strijelci za Napoli su bili Hamsik u 55. i Dzemaili u 75. minuti, dok je za Viole pogodio Jovetić u 87. minuti. Crnogorskom reprezentativcu ovo je bio treći gol u sva odigrana kola.

Golovima Belfodila  i Rosija Parma je pred svojim navijačima savladala Chievo, dok su Cagliari i Atalanta podijelili bodove.

Catania je na svom terenu savladala Genou (3:2), dok je domaći trijumf upisala i Sampdorija, koja je bila bolja od Siene.

Autor/ica 2.9.2012. u 22:56