Roma traži način da dovede Džeku

tačno.net
Autor 29.6.2015. u 10:16

Roma traži način da dovede Džeku

Bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeku Roma sve više želi.

Džeko u Manchester Cityju nema previše prostora za igru. Barem je tako bilo prošle sezone, ali i pored toga je naš sjajni napadač odlučio da ostane na Etihadu.

Njegov menadžer Irfan Redžepagić prije nekoliko dana odbio je glasine koje Dijamanta sele sa Etihada, rekavši da je Edin sretan u Cityju i da nema razloga da razmišlja o odlasku.

No, ne treba puno da se zaključi da je i naš napadač željan igre i da bi vjerovatno bio dobar potez ako bi prešao u redove kluba kao što je Roma.

Rimljanima je neophodan napadač jer nisu uspjeli da dovedu Carlosa Baccu, pošto je ovaj pristao na transfer u Milan. Roma ne može da isplati Cityju eventualnih 20 miliona eura obeštećenja, ali zato ima “plan B”.

Roma će pokušati da uz određenu količinu novca Cityju za Džeku ustupi i Adema Ljajića, 23-godišnjeg napadača koji je za 11 miliona eura stigao iz Fiorentine u ljeto 2013. godine.

Ljajić je odigrao 32 utakmice u Seriji A uz osam golova, ali ne voli ga puno trener Rudi Garcia. Ljajić je imao već problema i sa trenerima Sinišom Mihajlovićem u reprezentaciji Srbije, te s Delio Rossijem u Fiorentini.

Uglavnom, ono što treba da znate – Roma ne odustaje od Džeke, nema dovoljno novca da ga kupi, pa će pokušati da vlasnike Cityja smekša Ljajićem, ali je opet pitanje koliko Rimljani mogu da udovolje osobnim uslovima našeg reprezentativca?

sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor 29.6.2015. u 10:16