Ronaldinho: Boriću se da zaigram za Brazil na SP 2014.

Autor/ica 6.8.2011. u 06:57

Ronaldinho: Boriću se da zaigram za Brazil na SP 2014.

Nekada najbolji fudbaler svijeta Brazilac Ronaldinho izjavio je danas da se nada kako će dobrim partijama u dresu Flamenga izboriti mjesto u reprezentaciji za SP 2014. godine.
   
“Moj cilj je da igram najbolje što znam za Flamengo, a ukoliko me selektor pozove biću spreman”, izjavio je Ronaldinho, koji se u januaru vratio kući poslije evropske karijere tokom koje je igrao za PSG, Barcelonu i Milan.
   
Ronaldinho je bio član selekcija Brazila koja je u Japanu 2002. godine osvojila za sada posljednju, petu, šampionsku titulu. Igrao je i četiri godine kasnije u Njemačkoj kada su Brazilci ispali u četvrtfinalu od Francuske. Međutim, nije ga bilo prošle godine u Južnoj Africi pošto je tadašnji selektor Carlos Dunga procjenio da nije u formi.
   
Sadašnji selektor Mano Menezes uvrstio ga je na svoj prvi spisak, za prijateljski meč protiv Argentine u Dohi prošlog oktobra, ali od tada ga nije pozivao, pa je Ronaldinho preskočio i nedavno završeni Kup Južne Amerike.
   
Ali, pošto Ronaldinho u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi, a cijela planeta priča o fantastičnom het-triku protiv Santosa kada je Flamengo slavio sa 5:4 mnogi misle da je došlo vrijeme za povratak.
   
“O ovome sam sanjao kada sam odlučio da se vratim. Mislim da sam ponovo u top formi, do Mondijala u mojoj zemlji ima još dvije godine i sve je moguće. Verujem da mogu da pomognem”, poručio je Ronaldinho, koji je za A selekciju Brazila do sada odigrao 88 utakmica i postigao 32 gola.

Autor/ica 6.8.2011. u 06:57