Ronaldinho u Beşiktaşu?

tačno.net
Autor/ica 8.1.2014. u 11:33

Ronaldinho u Beşiktaşu?

Ronaldinhov brat i agent Roberto de Assis također je potvrdio zanimanje Beşiktaşa

Nizozemski list De Telegraaf izvještava kako je 33-godišnji brazilski as Ronaldinhopotpisao ugovor na dvije i po godine s turskim Beşiktaşom, kojeg vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić

Suradnja koja je navodno dogovorena Ronaldinhu bi uz lukrativni ugovor trebala pomoći kako bi povećao svoje izglede za nastup u brazilskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu u njegovoj domovini. Ronaldinho bi u Europu trebao stići idućeg mjeseca kao slobodni igrač.

Ronaldinho je karijeru počeo u Gremiju, a izgradio je i doveo do najvećih visina u Europi, u PSG-u, Barceloni i Milanu. Dok je nosio dres Barcelone, dvaput je bio izabran za najboljeg nogometaša svijeta, 2004. i 2005. godine.

Protekle tri godine proveo je u Brazilu, u Flamengu i Atletico Mineiru.

Beşiktaş nije potvrdio vijest o Ronaldinhovom dolasku, ali je Ahmet Kavalci, član uprave kluba, prošlog tjedna otkrio kako dvije strane pregovaraju o transferu.

Ronaldinhov brat i agent Roberto de Assis također je potvrdio zanimanje Beşiktaşa.

– Oni sa mnom razgovaraju o transferu već dulje od godinu dana. Ja sam u Europi, ali nemam s nikime zakazan nikakav sastanak – izjavio je za Globo Esporte.

Njemački Express piše kako je Beşiktaş ponudio Ronaldinhu neto plaću od 5 milijuna eura godišnje.

Jedan talijanski portal objavio je popis od 10 zahtjeva koje je Ronaldinho navodno postavio pred turski klub, a među kojima su plaća od 6 milijuna eura neto po sezoni, mogućnost njegove prodaje već nakon godinu dana, postotak od prodaje dresova te novčani bonusi za osvojene trofeje i ostvarene ciljeve.

U turskom prvenstvu Bilićeva momčad trenutno drži četvrto mjesto, s 12 bodova manje od vodećeg Fenerbahçea.

jutarnji.hr

tačno.net
Autor/ica 8.1.2014. u 11:33