Ronaldo: Niko kao Messi i ja

tačno.net
Autor/ica 14.1.2015. u 11:37

Ronaldo: Niko kao Messi i ja

Fudbaler Reala Cristiano Ronaldo opisao je sebe i Lionela Messija kao „fudbalske anomalije“ zbog toga što su u svjetskom vrhu toliko godina.

29-godišnji portugalski fudbaler je treći put u karijeru osvojio „Zlatnu loptu“, pobjedivši u izboru za najboljeg fudbalera 2014. godine četvorostrukog osvajača te nagrade Messija i golmana Bayerna Manuela Neuera, prenosi B92.

Ronaldo je intervjuu za zvanični sajt Svjetske fudbalske federacije istakao da su Messi i on jedini uspjeli da budu nepobjedivi toliko dugo, a kao razlog za to je naveo vrijedan rad.

„Iskreno, nisam mislio da ću biti u vrhu svjetskog fudbala toliko godina. Sve se desilo tako brzo. Po mom mišljenju, najteže je održati taj nivo igre. Ponosan sam što sam osam godina zaredom u najboljem timu godine i što sam uvijek bio među najboljom trojicom, a to je nešto što je uspjelo samo nekolicini. Mislim da smo Messi i ja jedini, ali ako ih ima još, mali je broj“, istakao je Ronaldo,

„Mislim da niko drugi to nije uradio osam godina zaredom, što je nevjerovatan uspjeh. Iz godine u godinu nastavljam vrijedno da radim sa svojim klubom i reprezentacijom da bih nastavio da se izdvajam od ostalih. Ovo priznanje je pokazatelj da sve funkcioniše kako treba i da uživam nevjerovatnu karijeru“.

Portugalac je također istakao da je svjestan da će biti smatran legendom kada završi igračku karijeru, ali je naglasio da nije siguran da će njegovo tijelo moći da izdrži još deceniju na terenu.

„Ne razmišljam o svom zavještanju. Znam da ću imati svoje mjesto u historiji fudbala zbog svega što radim i pobjeda, bilo na individualnom ili timskom nivou. Svjestan sam da ću imati mjesto među velikanima i zbog toga sam sretan. Imam 29 godina, ali osećam se sjajno, kao da još imam 25. Mislim da mogu da igram još pet, šest ili sedam godina na visokom nivou. Poslije toga ćemo još vidjeti. Da li ću igrati do 40. ostaje da se vidi koliko ću biti motivisan i da li ću biti koristan svom timu kao ranije. Ali, dok god igram po prihvatljivom standardu, po meni, i onome koji moji navijači i klub zaslužuju, nastaviću“, naglasio je Ronaldo.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 14.1.2015. u 11:37