Rudar i električar putuju u Brazil: Nismo znali da li da plačemo ili da se smijemo

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 11:52

Rudar i električar putuju u Brazil: Nismo znali da li da plačemo ili da se smijemo

Dobitnici ovih paket aranžmana najviše su zaslužni za uspjeh ove kompanije, rekao generalni direktor Elektroprivrede BiH Elmedin Grabovica

Pedesetjednogodišnji rudar Sejad Plasto iz Kraljeve Sutjeske i tridesetpetogodišnji Amir Mlinarević iz Bugojna gledat će ovogodišnji Mundijal u Brazilu i sa tribina navijati za Zmajeve.

Odluka je to donesena nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici od 13. maja dala saglasnost za sponzorski ugovor između Elektroprivrede BiH i Nogometnog saveza BiH vrijedan 350.000 KM za 2014. godinu. Članovi Upravnog odbora EPBiH ustupili su svoja dva paket aranžmana, koja su dobili u okviru sponzorskog ugovora, radnicima ove kompanije, a sindikati rudara EPBiH i radnika EPBiH predložili su Plastu i Mlinarevića za putovanje u Brazil na Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Nakon današnje ceremonije uručenja putovanja za Brazil, uposlenik Rudnika mrkog uglja Kakanj Sejad Plasto kazao je u izjavi za medije kako riječima ne može opisati svoju radost.

“Stvarno mi je drago. Ovom prilikom želim se zahvaliti svima koji su prepoznali da bi i rudari i elektroprivrednici trebali ići na takmičenja, a i ljudima koji su me predložili za ovo putovanje i izabrali. Mislim da ćemo ove tri početne utakmice sigurno pobijediti, a dalje ćemo vidjeti”, rekao je Plasto.

Kada je saznao da će otputovati u Brazil, nastavio je Plasto, nije mogao vjerovati da je baš on izabran.

“Ukućani mi nisu vjerovali. Kćerka, koja studira u Sarajevu, rekla mi je ‘babo, nemoj da bi odustao'”, dodao je Plasto.

Amir Mlinarević radi u poslovnoj jedinici EPBiH u Donjem Vakufu na poslovima elektromontera-električara, a istakao je kako je putovanje u Brazil, kojim je nagrađen za svoj rad, prevelika stvar.

“Nadam se da ćemo se plasirati u osmine finala, a sve dalje bi bilo odlično. Naši reprezentativci oduševili su nas i samim plasmanom na Svjetsko prvenstvo i zaista trebamo biti ponosni na njih. Kada su mi javili da idem, nisam znao da li da plačem ili smijem se od radosti”, prisjetio se Mlinarević.

Dobitnici ovih paket aranžmana, rekao je generalni direktor Elektroprivrede BiH Elmedin Grabovica, najviše su zaslužni za uspjeh ove kompanije.

“Želim im sretan put, kao i svu sreću našoj reprezentaciji u Brazilu. Trebao sam ja ići, ali sam ustupio svoju kartu rudaru Plasti, dok druga ide uposleniku Elektroprivrede BiH Mlinareviću. Mi smo sindikatima prepustili odluku, a čim nije bilo žalbi, vjerujem da su napravili dobar izbor”, rekao je Grabovica.

AA

tačno.net
Autor/ica 5.6.2014. u 11:52