Rukavina: Vidim se u prvoj momčadi, pa doveden sam da igram

Autor 7.2.2011. u 11:16

Rukavina: Vidim se u prvoj momčadi, pa doveden sam da igram

Evo, ovo sam ti ja vozio prije pet godina – ispričao je Rukavina Argentincu Cufreu koji ga je u čudu gledao.

A u Turskoj je napokon zabio gol. Posljednji za Dinamo dao je protiv Villareala, još tamo u rujnu..

– Pet mjeseci, je li. Brojite, lijepo od vas. Ja ne brojim mjesece. Zabijao sam na treningu, pa mi nije nedostajalo golova. Ali, protiv činjenica ne mogu ništa reći. Eto, kad je bio taj Villareal, 16. rujna. Zapamtio sam i ja datum koliko puta je bio napisan – smije se Ante.

Koliko je bio opterećen začaranom mrežom?

– Nisam bio opterećen, nisam imao nikakav pritisak,nisam ga osjećao ni u jednom trenutku. To što nisam opterećen golovima možda mi je i mana. Imam više želju za igrom nego za golom – kaže Rukavina.

Gol s centra

I onda puf. Taj gol Sigmi nije bio običan. Postigao ga je s centra.

– Znao sam da ću jednom dati gol s centra. Razmišljao sam puno puta o tome. Gol s centra, hm. Uštedio sam dosta truda, bio sam umoran, pa nisam želio driblati. Ovako je bilo lakše. Pokušat ću opet, ne bi bilo loše ponoviti ovakav gol – rekao je Rukavina. Halilhodžić kaže da bi više volio da je realizirao one tri prigode u šesnaestercu.

– Meni je draži ovaj s centra, dugo sam ga čekao. Nisam ni znao da se mogu dobaciti toliko – kaže Rukavina.

Koja je njegova prava pozicija?

Trener ga stavlja u špicu, pa lijevo, pa desno…

– Klasični napadači žive za gol. Ma i meni je gol u glavi, ali volim sudjelovati i u kreaciji igre. Zadnjih godina igrao sam sve napadačke pozicije. Više bih volio imati jednu stalnu poziciju, nije dobro stalno mijenjati mjesta. Osobno, najviše bi mi odgovaralo igrati s dva napadača, nešto kao što sam s Kalinićem igrao u Hajduku. Imali smo nas dvojica odlične akcije, iza nas je bio Cernat koji je kljukao loptama. Jedino nam je nedostajalo da uzmemo prvenstvo – sjetio se Rukavina.

Sad ima prigodu za titulu prvaka.

– Dat ću sve od sebe da uzmemo titulu prvaka. Važno je ne kiksati, Hajduk nam dolazi u Maksimir, mi ćemo biti svježiji nego jesenas. Respektiramo Hajduk – kaže Rukavina.

Mladići iz Poljuda predvođeni Trebotićem najavljuju da ih se trebate čuvati.

– Njega se najviše bojim. Njega i Vukušića, ovih mojih iz agencije (Rukavinu, Trebotića i Vukušića zastupa agencija Pharos Siniše Šoše, nap.a.) – rekao je Rukavina.

Ipak sam ja Schumacher

Ipak, oni su mlađi. Rukavina je u agenciji najdulje.

– Zato nema nikakvih dogovora, zna se tko je prvi. Ipak sam ja Schumacher – odlične je volje Rukavina.

Vidi li Rukavina sebe u prvoj momčadi? Po treningu i utakmicama čini se da je nekako na vagi.

– Dobro sam radio, digao sam se dosta. Sebe vidim u prvoj momčadi, doveden sam da bih igrao. No, na drugima je sve ostalo. Mene se nema što čekati, treba me se staviti da igram i to će biti dovoljno. Nakon nekog vremena sve će se vidjeti, talent se ne može sakriti – rekao je Rukavina.

Žali li što prije nije došao u Dinamo.

– Ne žalim, kako ću žaliti. Golove Gyoru i Villarrealu pamtit ću cijeli život, to je nešto neprocjenjivo. A ono prije… S Hajdukom sam se dogovorio već nakon druge utakmice u Šibeniku, i želio sam ispoštivati taj dogovor. A Dinamu me Siniša Šošo nudio još dok sam bio u drugoj ligi, no tada se nije znalo za mene i Dinamo nije pokazao interes za mene. Ima Šošo dobar nos, njega uvijek treba slušati – kaže Rukavina.

Već dugo ste na pripremama, skoro mjesec dana ste na putu.

– Naporno je biti stalno odsutan. Međugorje, pa Turska. Nešto se govorilo da ćemo ići u Rovinj, ne bih volio da idemo. Ma, nitko od igrača ne bi volio – rekao je Rukavina.

Otkrio je i dio priče o nedavnom “odlasku” u Španjolsku.

– Sve što znam je da sam bio u Madridu na odmoru. Dok sam bio tamo, javili su mi prijatelji da se piše o Deportivu. Nisam ništa znao, čekao sam da me netko iz Deportiva nazove. Ma, šalim se, nije bilo ništa, bio je to čisti odmor u Madridu – zaključio je Rukavina.

večernji.hr

Autor 7.2.2011. u 11:16

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija