Rukometni savez BiH će produžiti ugovor sa Draganom Markovićem

tačno.net
Autor/ica 28.1.2016. u 13:06

Rukometni savez BiH će produžiti ugovor sa Draganom Markovićem

Rukometni savez BiH produžiće ugovor sa Draganom Markovićem, selektorom seniorske muške rukometne reprezentacije, potvrdio je generalni sekretar Smajo Karačić za Anadolu Agency (AA).

Iako je Izvršni odbor RS BiH u decembru donio odluku da se po okončanju prvog dijela kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. godine u Francuskoj raspiše konkurs za novog selektora bh. rukometaša, ova odluka će biti promijenjena. Naime, BiH je predvođena Markovićem uspješno okončala takmičenje u grupi 1 kvalifikacija i osvajanjem prvog mjesta osigurali plasman u baraž.

“Sa selektorom Markovićem ćemo produžiti ugovor bez raspisivanja konkursa. Ostalo je još da se sastanu članovi Izvršnog odbora i donesu tu odluku. Koliko znam to je samo formalnost, jer su svi članovi ovog tijela postigli međusobni dogovor da se Markoviću produži ugovor. Ostalo je još da se odredi kakav ugovor će mu biti ponuđen, odnosno na koji period”, kaže Karačić.

Postoji mogućnost da Marković vodi BiH u utakmicama baraža za SP koje će se igrati sredinom juna ove godine, ali i da se s njim potpiše ugovor na duži vremenski period.

Ime protivnika u baražu BiH će saznati 31. januara, kada će se održati žrijeb u Krakowu, gdje će se igrati završnica EURO 2016 za rukometaše. Još uvijek se ne zna hoće li delegacija RS BiH prisustvovati žrijebu.

“Postoji mogućnost da Mirza Muzurović, direktor reprezentacije i ja otputujemo automobilom za Poljsku na žrijeb. No, u ovom trenutku vam ne mogu reći da li će se to zaista i desiti”, zaključio je Karačić.

Eventualni protivnici BiH u baražu su: Poljska, Bjelorusija, Makedonija, Danska, Švedska, Rusija, Mađarska, Island i četvrtoplasirana reprezentacija sa Euro 2016. Prve utakmice igraće se od 10. do 12. juna, a revanši od 14. do 16. juna ove godine.

tačno.net
Autor/ica 28.1.2016. u 13:06