Rukovodstvo Veleža poručilo Husariću: Stoput ponovljena laž je i dalje laž!

tačno.net
Autor/ica 5.7.2015. u 16:10

Rukovodstvo Veleža poručilo Husariću:  Stoput ponovljena laž  je i dalje laž!

Bura oko transfera igrača Veleža Ibrahima Škahića u redove Slobode se još ne stišava.

Rođeni su povodom toga objavili saopštenje na svojoj zvaničnoj stranici koje vam prenosimo u cjelosti.

‘Povodom posljednjih izjava izvjesnog Admira Husarića koje su puštene u javnost, a u kojima se pominje FK Velež, upravljačko-rukovodeće strukture FK Velež obavještavaju sportsku javnost da nećemo dopustiti da iko blati ime našeg kluba, koji je već skoro stoljeće simbol za sve one vrline vjerovatno strane miljeu iz kojeg dolaze razni menadžeri.

Vjerujući u maksimu da stoput ponovljena laž postaje istina, Husarić nastavlja da kleveta naš klub. Poput lošeg scenariste niskobudžetnih kriminalističkih filmova Husarić traži vještačenje potpisa, ide po advokate u Bijeljinu i ne čekajući stav Fudbalskog saveza BiH donosi presudu FK Velež i njegovim uposlenicima.

Sa Admirom Husarićem ćemo se dakako sresti na sudu gdje će morati dokazati svoje tvrdnje.

Ibrahim Škahić je igrač FK Velež u kojem je postao cijenjen igrač. Bili smo uz njega, trpili njegove greške i podržavali ga, pod cijenu rezultata i kritike publike.

I danas mislimo da smo uradili ispravnu stvar. Ibrahim Škahić je igrač FK Velež sve dok drugačije ne kaže Fudbalski savez BiH ili UEFA.

Ovim saopštenjem želimo pokazati da nikom ne želimo da nanosimo štetu, već isključivo iznosimo istinu. Nas interesuje samo Fudbalski klub Velež i ovim saopštenjem želimo staviti tačku na provlačenje imena našeg kluba i njegovih funkcionera u negativnom kontekstu po medijima od ljudi koji nikada neće shvatiti da fudbal nije mjesto za mešetarenje, prevare i brzu zaradu”, navodi se u saopštenju.

tačno.net
Autor/ica 5.7.2015. u 16:10