SAD šokirane i razočarane zbog ustaških pozdrava u Hrvatskoj

tačno.net
Autor/ica 26.11.2013. u 10:23

SAD šokirane i razočarane zbog ustaških pozdrava u Hrvatskoj

Sjedinjene Američke Države su šokirane i razočarane zbog incidenata vezanih za ustaške pozdrave u Hrvatskoj, izjavio je direktor Kancelarije za jugoistočnu Evropu u State departmentu Jonathan Moore.

Visoki funkcioner State Departmenta je dopisniku Tanjuga u Washingtonu rekao da je “posebno zapanjujuće što je i igrač na terenu to uzvikivao”.

“Izgleda da je on neko ko ne zna istoriju svoje zemlje”, dodao je Moore.

On je ukazao i da su “SAD upoznate da navijači ili bolje rečeno huligani na Balkanu uzvikuju parole vezane za Srebrenicu (“Nož, žica, Srebrenica”) kada se igra protiv timova iz Bosne i Hercegovine”.

Prvi čovjek State Departmenta za region Balkana je rekao da su predsjednik i premijer Hrvatske pokazali da su opredijeljeni za demokratsku budućnost svoje zemlje i da su to pokazali u vezi s problemom dvojezičnih tabli u Vukovaru.

On je dodao i da Hrvatska nije jedina zemlja regiona gdje postoji netolerantnost.

Hrvatski fudbalski reprezentativac Josip Šimunić je tokom utakmice s Islandom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pozdravio navijače na Maksimiru ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, dok su u nedjelju istu parolu uzvikivali navijači u Splitu uz druge ustaške povike.

klix

tačno.net
Autor/ica 26.11.2013. u 10:23