Safet Sušić otkrio koji igrači više ne mogu dobiti poziv u reprezentaciju BiH

tačno.net
Autor/ica 11.8.2013. u 07:22

Safet Sušić otkrio koji igrači više ne mogu dobiti poziv u reprezentaciju BiH

Uoči septembarskih kvalifikacionih utakmica odluke sa reprezentacijom Slovačke, selektor našeg državnog tima Safet Sušić će u ponedjeljak u staroj bazi – ilidžanskom hotelu Hercegovina, okupiti izabranike pred prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD.

– U ponedjeljak je okupljanje – tokom dana, a u utorak ćemo u Hrasnici odraditi jedini trening pred utakmicu, kaže selektor Sušić za Avazov Sport.

Sejad Salihović zbog lakše povrede prošlog vikenda nije bio u kadru Hoffenheima , koji je u Kupu Njemačke deklasirao (9:0) Aumund-Vegesack. Jeste li tokom sedmice razgovarali sa njim?

– Nisam… Međutim, naš fizioterapeut Ismar Hadžibajrić mi je rekao da nije ništa strašno, te da je nakon što je osjetio bol u operisanom koljenu i kontolnog pregleda, ponovo počeo trenirati.

Da ima neki veći problem, Sejo bi se javio. U svakom slučaju, doći će na okupljane. Ne samo on, nego i svi pozvani. Ako bude nekih problema, naravno, nećemo rizikovati.

U slučaju da Salihović, ipak, ne bude sprman za nastup, hoćete li poslati još jedan, novi poziv?

– Neću nikoga novog zvati… Nema ni vremena, niti – iskren da budem, ne znam ni kome bi ga poslao. Ne, nema razloga za novi poziv. Prvo, u predstojećoj utakmici mogu koristiti maksimalno 17 igrača, a mi u rosteru imamo njih 20. Čak i da neko otpadne, imamo dovoljan broj.

Hoćete li protiv Slovačke izvesti naš najbolji sastav, odnosno tim koji će se idući mjesec suprotstaviti Slovacima, ili ćete probati neke nove taktičke varijante?

– Ne znam, još nisam odlučio. To ću uraditi kada se okupimo na Ilidži. Uglavnom, u našem timu za SAD bit će bar devet igrača koji bi trebali igrati protiv Slovačke.

Da li ste nakon objavljivanja spiska razgovarali sa Senijadom Ibričićem, koji nije u konkurenciji za duel sa izabranicima Jurgena Klinsmanna?

– Nisam, posljednji put smo razgovarali prije desetak dana… Javio se, a ja sam mu rekao ono što sam davno najavio – igrač koji nema klub neće biti pozvan. Nema razloga da bilo koga u reprezentaciju pozivam sa plaže. Jer, naša reprezentacija je na 13. mjestu FIFA rang liste (u odnosu na julski rejting napredovala jedno mjesto – op.a.), dosta je cijenjena, tako da ne ide da pozivam igrače bez klubova. To je nekad moglo, a sad ne može.

Svi oni igrači, koji hoće da igraju u reprezentaciji – kao prvo, moraju igrati dobro u svojim klubovima, za kraj kaže selektor Sušić.

izvor: sport.ba
tačno.net
Autor/ica 11.8.2013. u 07:22