Safet Sušić: Veće su šanse da Pjanić ne igra

tačno.net
Autor/ica 21.3.2013. u 12:18

Safet Sušić: Veće su šanse da Pjanić ne igra

Miralem Pjanić vjerovatno neće igrati u sutrašnjem meču protiv Grčke, ali će konačnu odluku donijeti danas ili sutra, rekao je selektor Safet Sušić na današnjoj konferenciji za medije.

“Na okupljanju sam imao 24 igrača, ali je otpao Edin Višča jer nije trenirao i na njega ne računam. Među 23 preostala igrača je i Pjanić, a on će donijeti odluku da li će igrati danas ili sutra”, rekao je Sušić i dodao da su realno veće šanse da ne igra.

Grci kriju taktiku

Selektor je rekao da je dobio mnogo različitih informacija u vezi s tim šta Grci pripremaju za sutrašnji okršaj na Bilinom Polju.

“Imam osjećaj da je njihov trening trajao osam sati s obzirom da su probali 5-6 različitih formacija. Bez obzira na to, među nama nema iznenađenja. Nama nije ni važno s kojom ekipom će izaći”, rekao je Pape.

Istakao je da još uvijek ima neke dileme u vezi sa našim sastavom, a prije svega se tiču pozicije posljednjeg veznog igrača.

“Ne vjerujem da ću utakmicu početi s Elvirom Rahimićem i Adnanom Zahirovićem. Igrat će samo jedan od njih, jer idemo na pobjedu. Dilema je i ko će igrati umjesto Pjanića.Zadnja linija je poznata, činit će je Mensur Mujdža, Ognjen Vranješ, Emir Spahić i Ervin Zukanović”, izjavio je Sušić.

Izjavio je da će odgovornost da završe posao prepustiti igračima.

“Imamo dovoljno samopuzdanja da igramo s bilo kojom reprezentacijom. Da igraju Salihović i Pjanić rekao bih da ćemo pobijediti, ali smo u ovoj situaciji dosta oprezniji”, istakao je Sušić.

Vedad Ibišević je izjavio da je ovo bilo standardno okupljanje bze obzira na važnost utakmice, što je pozitivna stvar.

“Mislim da možemo igrati s njihovom odbranom, o statistici ne razmišljamo. Naš je zadatak naći put do gola”, bio je jasan napadač Stuttgarta.

Zračni dueli

Zvjezdan Misimović, povratnik među Zmajeve je rekao da je atmosfera dobra i da igrači jedva čekaju utakmicu. Istakao je da je neigranje Pjanića i Salihovića hendikep, ali da imamo igrače koji mogu uspješno ispuniti zadatke

Golman Stokea Asmir Begović je rekao da je ekipa uočila greške napravljene u prvoj utakmici i da će ih ispraviti u Zenici.

“Najopasniji grčki igrač je Samaras i na njega trebamo paziti kolektivno jer ga ne može zaustaviti jedan igrač. Obavili smo standardne pripreme, a pažnju smo obratili na prekide. Grci jesu iz prekida opasni, ali i mi imamo dobre skakače tako da se ne brinemo zbog tih duela”, rekao je Begović.

 

 

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 21.3.2013. u 12:18