Safet Sušić u Kaunasu: Vjerujem da ćemo brzo riješiti meč sa Litvanijom

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 11:38

Safet Sušić u Kaunasu: Vjerujem da ćemo brzo riješiti meč sa Litvanijom

Let je bio super. Stigli smo brže nego smo očekivali. Svi igrači su raspoloženi i spremni i sa nestrpljenjem čekamo sutrašnju utakmicu sa Litvanijom, rekao je Safet Sušić novinaru Anadolu Agency po slijetanju na aerodromu u Kaunas

Let je bio super. Stigli smo brže nego smo očekivali. Svi igrači su raspoloženi i spremni i sa nestrpljenjem čekamo sutrašnju utakmicu sa Litvanijom, rekao je Safet Sušić novinaru Anadolu Agency (AA) po slijetanju na aerodromu u Kaunas.

Pohvalio je protivnika, rekavši da je Litvanija dobra ekipa.

„Vidio sam koliko im je stalo da pobijede Latviju. Oni će i u meču sa nama tražiti da ostvare dobar rezultat. U odnosu na susret u kojem smo ih pobijedili u Zenici (3:0, op.a.) u reprezentaciji imaju samo četiri igrača, te novog selektora. Svaki novi pozitivan rezultat zato puno im znači“, istakao je Sušić, naglasivši:

„Ipak, kvaliteta i motivi na našoj su strani. Znamo da ako pobijedimo idemo na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Znamo i da će nas bodriti 10.000 navijača, tako da ćemo i ovdje igrati kao kod kuće. Očekujem dobru igru i pobjedu. Može biti malo problema u početku, ako ne daš gol malo i nervoze. No, nadam se da ćemo naći rješenje i ranije nego je bio slučaj u susretu sa Lihtenštajnom“.

BiH je u petak pobijedila Lihtenštajn sa 4:1, a prvi gol postigla je u 27. minutu meča.

Do plasmana u Brazil Sušića i igrače dijeli 90 minuta sutrašnje utakmice posljednjeg kola kvalifikacija u kojem im treba pobjeda za slavlje, odnosno kako bi prvi put u svoj historiji BiH otišla na neko veliko fudbalsko takmičenje.

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 11:38