Safet Sušić: Za mene nema Srba, Hrvata, Bošnjaka, svi su jednaki

tačno.net
Autor/ica 14.11.2013. u 16:17

Safet Sušić: Za mene nema Srba, Hrvata, Bošnjaka, svi su jednaki

Selektor naše fudbalske reprezentacije Safet Sušić dao je opširan intervju za poljske medije u kojem je govorio o stanju u reprezentaciji, samoj ekipi kao i očekivanjima na predstojećem Mundijalu.

”Za mene nema Srba, Hrvata i Bošnjaka i svi su jednaki. Uvjeravam vas da u mom timu vladaju odlični odnosi i igraju najbolji, bez obzira na etničku pripadnost. Ranije smo imali tri predsjednika i svaki od njih je predstavljao svoj narod i oni nisu ništa napravili, te nas je FIFA suspendovala. Bilo mi je teško, ali na sreću Ivica Osim se vratio i situacija se stabilizovala”, započeo je svoj intervju Safet Sušić, prenosi SC.

Nakon toga popularni Pape se dotakao svoje napadačke filozofije.

”Pa, imamo sjajne napadače kao što su Džeko i Ibišević i dobre igrače koji se uvijek pridodaju iz drugog plana, kao što su Misimović, Pjanić i Medunjanin i oni se uvijek bore za pobjedu. Do sada smo u kvalifikacijama prikazali izrazito napadački fudbal i zasluženo idemo dalje. Možda je naša strategija bila riskantna, ali se na kraju isplatila. Protivnicima dajemo mnogo prostora, ali po mom mišljenju Begović je najbolji svjetski golman, te s toga sebi možemo priuštiti ovakvu vrstu igre”, istakao je Pape koji je potom govorio o ciljevima na Mundijalu, napadačkom tandemu Ibišević-Džeko te o fudbaleri Borussije iz Dortmunda, Robertu Lewandowskom.

”Suviše je rano pričati o ciljevima, ali imamo veliki broj kvalitetnih igrača i sigurno možemo razmišljati o velikom uspjehu. Što se tiče vašeg napadača Lewandowskog, on je sjajan napadač i volio bih ga imati u svojoj ekipi, ali to ne znači da sam nezadovoljan sa svojim napadačima koji nisu nikada igrali na velikom takmičenju, ali su gladni uspjeha”, kazao je najbolji fudbaler svih vremena naše zemlje.

 

tačno.net
Autor/ica 14.11.2013. u 16:17