Salihamidžić: Prolazak grupe bio bi veliki uspjeh

tačno.net
Autor/ica 10.12.2013. u 09:01

Salihamidžić: Prolazak grupe bio bi veliki uspjeh

Hasan Salihamidžić je jedan od najboljih fudbalera u historiji Bosne i Hercegovine. Brazzo je legenda bavarskog diva Bayerna. 

U razgovoru za FIFA.com Salihamidžić je govorio o velikom uspjehu naše reprezentacije i plasmanu u Brazil. “Zaista je fantastično biti na Svjetskom prvenstvu. To je nešto što smo pokušavali još od završetka rata. Zaista smo uzbuđeni. Nacija je u teškoj situaciji, ali plasman je donio jednu dozu optimizma za nas i to je fantastično,” rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić ističe kako su porazi u baražima ovaj odlazak učinili još ljepšim. “Svi smo bili zaista jako sretni i osjetili smo veliko olakšanje. Propustili smo posljednja dva velika turnira nakon poraza u baražima. Sada kad smo uspjeli osjećamo se još bolje, upravo zbog toga,” rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić ističe kako je bio sretan zbog Ibiševića nakon gola u Kaunasu. “Ovaj tim je zaista dobar i to je prava momčad. Svi igraju u inostranstvu i selektor radi odličan posao. Vedad je važan dio reprezentacije i jedan od vođa na terenu. Bio sam oduševljen kada je postigao taj odlučujući pogodak,” rekao je Salihamidžić.

Bivši reprezentativac smatra kako bi u Brazilu bio veliki uspjeh proći grupu. “Safet Sušić je selektor koji drži sve u svojim rukama, a tu su i fantastični igrači poput Džeke, Misimovića, Pjanića, Spahića i Ibiševića. Svi oni igraju za velike klubove. Ipak teško je reći koliko možemo u Brazilu. U kvalifikacijama smo zabilježili samo jedan nesretan poraz. Ovo nam je prvo veliko takmičenje i nemamo iskustva. Ukoliko prođemo grupu to će biti veliki uspjeh,” riječi su Salihamidžića.

tačno.net
Autor/ica 10.12.2013. u 09:01