Salihović i Višća pogađali, Vedator konačno zaigrao, Dijamant bolestan

tačno.net
Autor/ica 24.3.2014. u 08:58

Salihović i Višća pogađali, Vedator konačno zaigrao, Dijamant bolestan

Begović i Fejzić su zabilježili veoma dobar nastup za svoje timove, Sejad Salihović “panenkom” pogodio u trijumfu u Leverkusenu, Višća nastavio pogađati i asistirati, a Ibišević konačno zaigrao nakon pet mečeva suspenzije.

Pogledajte kako su Zmajevi nastupali protekle sedmice:

Asmir Begović (Stoke) – Stoke slavio kao gost kod Aston Ville s uvjerljivih 4:1, a naš golman bio na visini zadatka. Kod pogotka Bentekea zaista ništa nije mogao uraditi, a ostatak posla odradio vrlo dobro.

Jasmin Fejzić (Aalen) – naš rezervni golman sjajno je branio u 26. kolu 2. Bundeslige, te je jedan od najzaslužnijih što je Aalen uzeo bod na gostovanju kod lidera, ekipe Kölna. Susret je okončan bez golova, a Fejzić je pred kraj zaradio i žuti karton.

Asmir Avdukić (Borac) – U jednom od derbi susreta 23. kola Premijer lige BiH Zrinjski je savladao Borac s 2:1. Upravo je Avdukić bio direktni krivac za porac svog tima, jer je katastrofalno intervenisao na centaršut Stojkića.

Emir Spahić (Bayer) – Bayer pretrpio neočekivan domaći poraz protiv Hoffenheima od 2:3, a kapiten Zmajeva asistirao za prvi pogodak domaćih. Zabilježio sasvim solidan nastup.

Toni Šunjić (Zorya) – Metalurg iz Donetska ponizio Zoryu u gostima s visokih 4:0. Bh. reprezentativac igrao do 71. minute i utopio se u sivilo domaćih igrača.

Sead Kolašinac (Schalke) – Novopečeni Zmaj sa svojim timom slavio je u bh. duelu protiv Braunschweiga s 3:1. Kolašinac je ubilježio još jedan solidan nastup, ali ovog puta nije briljirao kao u prošlom kolu, kada je proglašen igračem utakmice. U 38. minuti zaradio i žuti karton. Prethodno je Schalke izgubio u revanš susretu osmine finala Lige prvaka na Santiago Bernabeu, a Kolašinac je ubilježio solidan nastup.

Ognjen Vranješ (Elazigspor) – Mali bh. derbi odigran je u okviru 26. kola turske Superlige. Uspješniji od Vranješa bio je Genclerbirligi našeg bivšeg reprezentativca Ermina Zeca. Vranješ je odigrao čitav meč, a susret je okončan sa 3:1 u korist Genclerbirligija. Banjalučanin je početkom drugog poluvremena zaradio žuti karton.

Ervin Zukanović (Gent) – nije igrao, jer je pauza pred razigravanje u belgijskoj ligi.

Ermin Bičakčić (Braunschweig) – odigrao svih 90 minuta u srcu odbrane Braunschweiga u gostujućem porazu kod ekipe Schalkea. Bičakčić ubilježio solidan nastup.

Mensur Mujdža (Freiburg) – desni bek naše reprezentacije napokon se vratio u sastav Freiburga, koji je s 3:1 savladao Werder. Mujdža je odigrao čitav meč i bio jedan od boljih igrača u redovima pobjednika. Nakon ovog trijumfa Freiburg pokazao da će se do samog kraja boriti za opstanak u Bundesligi.

Sejad Salihović (Hoffenheim) – pogodio sjajno, protivničkog golmana matirao najvećom majstorijom kada su u pitanju udarci sa bijele tačke, “panenkom”. Hoffenheim slavio u bh. derbiju Bundeslige u Leverkusenu, a Sejad zamijenjen u 65. minuti zbog povrede.

Miralem Pjanić (Roma) – sjajan nastup u gostujućoj pobjedi Rome kod Chieva s 2:0. Bh. reprezentativac odigrao čitav meč i bio jedan od najboljih pojedinaca na meču. Vučica se ovom pobjedom učvrstila na drugom mjestu Serije A.

Izet Hajrović (Galatasaray) – počeo meč protiv fenjeraša Kayserispora. Galata neočekivano poražena kod kuće s 0:1, a naš reprezentativac do izlaska iz igre, u 66. minuti, bio jedan od najboljih pojedinaca u redovima turskog velikana. Ovim porazom Galatasaray se vjerovatno oprostio od borbe za titulu prvaka Turske.

Prethodno je Hajrović s Galatom izgubio na Stamford Bridgeu s 0:2, a naš reprezentativac u igru je ušao u 77. minuti.

Medunjanin Haris (Gaziantepspor) – Njegov Gaziantep večeras od 19.00 sati dočekuje lidera, ekipu Fenerbahcea.

Senad Lulić (Lazio) – Lazijali remizirali sa Milanom kod kuće (1:1), a bh. reprezentativac ušao u igru u 54. minuti, a u 80. zaradio žuti karton.

Anel Hadžić (Sturm) – odigrao čitav meč za Sturm, koji je s 3:1 savladao posljednjoplasirani Innsbruck. Novopečeni reprezentativac u 55. minuti zaradio žuti karton.

Tino Sušić (Hajduk) – odigrao 75 minuta u derbiju hrvatskog prvenstva, u kojem je Dinamo s 2:0 savladao Hajduk i došao do devete uzastopne titule prvaka.

Avdija Vršajević (Hajduk) – odigrao 59 minuta u domaćem porazu od Dinama s 0:2.

Zoran Kvržić (Rijeka) – nije nastupio za Rijeku, koja je u gostima s 3:0 savladala Slaven Belupo i preuzela drugo mjesto na tabeli HNL-a od Hajduka. Bh. reprezentativac nije igrao zbog povrede koju je zadobio pred duel s Egiptom.

Vedad Ibišević (Stuttgart) – napokon zaigrao u dreus Stuttgarta, nakon što je odradio kaznu od čak pet susreta zbog suspenzije koju je zaradio dobivši crveni karton, kada je namjerno udario protivnika. Imao solidan nastup u domaćem trijumfu nad HSV-om od 1:0. Ovo je bio veoma važan trijumf za Švabe u borbi za opstanak, protiv direktnog rivala.

Edin Džeko (Manchester City) – naš Dijamant odmarao u ovom kolu, te propustio uvjerljiv trijumf svog Cityja nad Fulhamom od čak 5:0. Džeko pauzirao zbog bolesti.

Edin Višća (Istanbul BB) –Fudbaleri Istanbul B. B. savladali su u 29. kolu PTT 1. lige Tavsanli Linyitspor sa 3:1. Ovaj susret za nas je značajan jer je prvi pogodak na susretu postigao bh. reprezentativac Edin Višća. Tako je ovaj bivši fudbaler Željezničara nastavio s veoma dobrim nastupima u dresu svog kluba.

Višća je odigrao 80 minuta, a Istanbul je ovom pobjedom najavio povratak u elitni rang fudbalskog takmičenja u Turskoj. Brzonogom bh. reprezentativcu ovo je bio sedmi prvenstveni pogodak ove sezone.

Elvir Rahimić (CSKA) – CSKA danas od 14.00 sati gostuje Anzhiju.

Senijad Ibričić (Erciyesspor) – ušao u igru u 36. minuti u domaćem remiju protiv Sivasspora.

Ermin Zec (Genclerbirligi) – igrao vrlo dobro u trijumfu nad Elazigom od 3:1 do 83. minute.

Ivan Sesar (Akhisar Belediye) – presjedio na klupi gostovanje kod Besiktasa i poraz od 0:3.

Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe) – igrao do 86. minute u gostujućem trijumfu od 2:1 protiv Liaoninga.

Miroslav Stevanović (Alaves) – postigao prvijenac za svoju novu ekipu, na gostovanju kod Barcelone B, a u ovom je susretu dobio priliku od prve minute. Mladi Zvorničanin se za ukazano ovjerenje treneru odužio golom u 59. minuti utakmice. Stevanović je od dolaska u Sevillu, pa onda posudbe u Elche, provodio jako malo vremena u igri, pa je i izgubio mjesto u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 24.3.2014. u 08:58