Salihović promašio penal i asistirao: Hoffenheim ostaje u Bundesligi!

tačno.net
Autor/ica 28.5.2013. u 07:19

Salihović promašio penal i asistirao: Hoffenheim ostaje u Bundesligi!

 

Hoffenhaim je nakon pobjede u prvoj utakmici od 3:1 savladao Kaiserlautern i u revanš susretu play-offa (2:1) i tako ostao u Bundesligi. Sejad Salihović, reprezentativac Bosne i Hercegovine, i večeras je igrao sjajno – upisao je asistenciju kod drugo, a i najzaslužniji je za prvi gola tima iz Sinsheima.

 

Salihović je igrao veoma ofanzivno večeras – na poziciji lijevog krila, a upravo je naš reprezentativac imao prvu priliku na utakmicu u 6. minuti, ali je njegov udarac bio neprecizan. Nakon toga bilo je prilika na obje strane, a u 27. minuti u šesnaestercu oboren je Volland, a sudija pokazao na bijelu tačku.

Loptu je kao i običnu uzeo Salihović, ali reprezentativac Bosne i Hercegovine ovaj put nije uspio pogoditi iz penala. Minutu prije kraja prvog poluvremena nakon centaršuta sa lijeve strane Salihović je šutirao glavom, a golman Kaiserlautern nije uspio uhvatiti loptu, koju je Abraham poslao u mrežu za 0:1.

U drugom poluvremenu Kaiserlautern je uspio izjednačiti i vratiti nadu. U 65. minuti za izjednačenje pogodio je Baumjohann. U 68. minuti Salihoviću se ukazivala ljekarska pomoć. Reprezentativac BiH na kratko je izašao van terena. Prethodno poništen je gol Idrissouu zbog ofsajda.

Ubrzo je Hoffenheim ugasio sve nade domaćima. U 74. minuti Salihović je centrirao iz kornera, a pogodio je Vestergaard za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:2.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 28.5.2013. u 07:19